DLG Group

DLG udbetaler 184 mio. kr. til andelshaverne

Del

Det er den næststørste overskudsdeklarering i DLG’s historie på 184 mio. kr., der bliver udloddet til ejerne, som et resultat af DLG-koncernens regnskab for 2023. For første gang nogensinde belønner DLG også tilvalget af produkter, der kan bidrage til en mere bæredygtig landbrugsproduktion.

Læs DLG's årsrapport for 2023 her

DLG´s repræsentantskab har på årets regnskabsmøde godkendt en overskudsdeklarering på 184 mio. kr. Det svarer til en forrentning af andelskapitalen på 11,6 procent.  

En styrket soliditetsgrad der nu overstiger 32 procent betyder, at det i år er 35 % af overskuddet, der kommer retur til ejerne. Det glæder Niels Dengsø Jensen, bestyrelsesformand i DLG. 

”På trods af meget vanskelige markedsvilkår har vores andelsselskab endnu engang formået at levere et solidt resultat, som betyder, at vi kan overskudsdeklarere det næststørste beløb i koncernens historie. Det vidner om, at DLG er i god form,” siger han.  

I 2023 besluttede DLG’s repræsentantskab, at 1/3 af overskudsdeklareringen udbetales forlods mens 2/3 opspares på andelskontoen, som først kommer til udbetaling, når beløbet overstiger en million kroner eller i forbindelse med, at ejeren stopper som landmand. Ifølge Niels Dengsø Jensen har mange andelshavere kvitteret for den nye model.  

”Jeg er meget tilfreds med, at vi i den nye ejerstrategi har åbnet op for, at 1/3 af overskudsdeklareringen udbetales forlods til ejerne. Andelshaverne har stor lyst til at investere i erhvervet og i den grønne omstilling. Jeg er glad for, at vi nu udlodder kapital, som særligt de yngre landmænd kan få glæde af, når de er i gang med at etablere sig,” siger Niels Dengsø Jensen.  

2 % øremærket til nyt sortiment

For første gang nogensinde dedikeres en del af overskudsdeklareringen til produkter i DLG’s ’Lidt bedre hver dag-sortiment’, som er en række produkter, der kan bidrage positivt til omstillingen i landbruget. Sortimentet blev præsenteret i anden halvdel af 2023, og arbejdet med at få flere produkter med ombord er allerede i gang.  

”I 2023 besluttede vi, at op til 15 procent af overskudsdeklareringen kan øremærkes en særlig gruppe af produkter, som kan bidrage til omstillingen til fremtidens landbrug. I år udlodder vi 2 procent fra den pulje. Vi er langt fra færdige med at udvikle og udvide sortimentet, men jeg er glad for, at vi har skabt en model, som giver et incitament til at tilvælge produkter, der har potentiale til at bidrage til en mere bæredygtig landbrugsproduktion,” siger Niels Dengsø Jensen. 

Med årets udlodning på 184 mio. kr. har DLG i de seneste fem år udbetalt mere end 852 mio. kr. til ejerne.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DLG/Niels Hougaard
Download
Download
Download

Links

Om DLG

DLG-koncernen er et andelsselskab ejet af 26.000 danske landmænd. Selvom vores rødder er danske, har vi et globalt udsyn. Fra at vi tidligere udelukkende opererede i Danmark er DLG-koncernen vokset markant gennem de seneste 20 år og er nu en af de førende europæiske virksomheder inden for fødevarer, energi og byggematerialer med kontorer i 18 lande.

I 2023 havde DLG-koncernen en omsætning på 67 mia. kr., hvilket gør os til en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Cirka 65 % af vores omsætning genereres i Tyskland, som er vores største marked.

Følg pressemeddelelser fra DLG Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DLG Group

Den juridiske hjørnesten i DLG, Robin Philip, fylder 60 år.9.5.2025 15:23:58 CEST | Pressemeddelelse

Den advokat-uddannede Robin Phillip fik sin første sag for DLG som helt ung advokatfuldmægtig i 1991. Det var den såkaldte paragraf syv sag, hvor en række medlemmer blev ekskluderet og rejste et erstatningskrav mod DLG. Sagen vedrørte EU-ret, der var Robin Philips speciale fra universitet. DLG vandt sagen, og lige siden har Robin Philip været DLG’s trusted advisor. Han var med i 2002, da et konsortium af grovvareselskaber købte KFK, og siden har han været med til over 100 køb og salg af virksomheder – herunder etableringen af de strategiske partnerskaber med Lantmännen og købet af Team i Tyskland. Mens Robin Philip rådgav DLG, blev han optaget som partner i Bruun & Hjejle i 1998. Herfra var han med som juridisk rådgiver på en række ikoniske sager såsom stiftelsen af Rejsekortet, opsplitningen af KMD mellem KL og Danske Regioner samt salget af Danisco Sugar, ligesom han var advokat for Molslinen i forbindelse med deres turn-around. I 2018 fik han og DLG så endelig papir på forholdet, da

Niels Dengsø Jensen stopper som formand for DLG8.4.2025 17:37:59 CEST | Pressemeddelelse

Meddelelse fra Niels Dengsø Jensen Jeg har dags dato meddelt min bestyrelse og ansatte ledelse, at jeg ønsker at stoppe som formand for DLG og give stafetten videre allerede nu. At være formand for DLG kræver fuld opmærksomhed, stor energi og at DLG prioriteres før alt andet. Det har altid været min ledestjerne igennem alle mine år som formand. De sidste måneder, hvor sagen vedr. Biocirc har fyldt meget, har været meget hårde og udfordrende både for DLG og for mig personligt. Og selvom en uvildig advokatundersøgelse i slutningen af marts affejede enhver tvivl om min ageren i sagen, og jeg efterfølgende fik helt entydig opbakning fra min bestyrelse til at fortsætte som formand, så har jeg måttet træffe den tunge beslutning, at det er nødvendigt at stoppe som formand for DLG nu. Jeg har den seneste tid fået nogle fysiske advarselssignaler, som gør at jeg må sætte tempoet ned. Jeg havde, som allerede udmeldt, besluttet at stoppe i foråret 2026. Det rykker jeg nu frem, så DLG kan fortsætte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye