Brintbranchen

Power-to-X er afgørende for EU’s forhøjede klimamål

Del

Det er et vigtigt og positivt skridt, at EU-Kommissionen foreslår, at EU’s udledninger af drivhusgasser skal sænkes med 90 procent frem mod 2040, siger Brintbranchen, der understreger, at brint og Power-to-X er afgørende for at nå den målsætning.

Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen
Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen

“Det er godt, at EU-kommissionen sætter barren højt, og går efter et samlet reduktionsmål på 90%. For Europa må og skal gå forrest i klimaindsatsen og vise, at en bred decarbonisering helt grundlæggende er forudsætningen for et moderne samfund, hvor klima og industri ikke er hinandens modsætninger,” siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen som umiddelbar reaktion på EU-Kommissions klimamål. 

Han roser samtidig Kommissionen for den vigtige erkendelse, at de grønne mål kun kan realiseres i sammenhæng med en ambitiøs grøn industriel strategi:  

”Klima-, industri- og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og ikke skal behandles hver for sig. Derfor er det også vigtigt, at EU-Kommissionen nu sætter retningen for en klima- og industripolitik, der kan sikre, at EU er førende inden for grønne teknologier, bl.a. på brint og PtX. Det er essentielt, at Europa har den industrielle råstyrke inden for EU’s grænser til at opfylde både egne mål og bidrage til den globale klimakamp,” siger Tejs Laustsen Jensen.  

Kontakter

Brintbranchen

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et foregangsland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Brintbranchen: EU skal holde fast i grønne satsninger10.6.2024 08:48:47 CEST | Pressemeddelelse

Europa skal fortsat holde den grønne fane højt – både af hensyn til klima, sikkerhed og økonomi. Og det bliver i høj grad de nyvalgte danske MEP’eres opgave at bidrage til, at EU ikke taber fokus på klimaet. Det er reaktionen fra Brintbranchen på resultatet af valget til Europa-Parlamentet, og direktør Tejs Laustsen Jensen kalder det som ”et potentielt historisk selvmål”, hvis valgresultatet betyder, at EU slækker ambitionerne for den grønne omstilling – herunder for grøn brint.

Resultatet af den europæiske brintbank punkterer myten om, at grøn brint er for dyrt30.4.2024 14:16:37 CEST | Pressemeddelelse

Brintbranchen finder resultaterne af den første auktionsrunde i den europæiske brintbank opløftende, da de beviser, at europæiske brintprojekter er tættere på kommerciel modenhed end tidligere antaget. Nu handler det om at holde momentum, og Brintbranchen opfordrer derfor Danmark til at afsætte nationale midler til de kommende auktionsrunder i den europæiske brintbank.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye