Brintbranchen

Power-to-X er afgørende for EU’s forhøjede klimamål

Del

Det er et vigtigt og positivt skridt, at EU-Kommissionen foreslår, at EU’s udledninger af drivhusgasser skal sænkes med 90 procent frem mod 2040, siger Brintbranchen, der understreger, at brint og Power-to-X er afgørende for at nå den målsætning.

Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen
Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen

“Det er godt, at EU-kommissionen sætter barren højt, og går efter et samlet reduktionsmål på 90%. For Europa må og skal gå forrest i klimaindsatsen og vise, at en bred decarbonisering helt grundlæggende er forudsætningen for et moderne samfund, hvor klima og industri ikke er hinandens modsætninger,” siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen som umiddelbar reaktion på EU-Kommissions klimamål. 

Han roser samtidig Kommissionen for den vigtige erkendelse, at de grønne mål kun kan realiseres i sammenhæng med en ambitiøs grøn industriel strategi:  

”Klima-, industri- og sikkerhedspolitik hænger uløseligt sammen, og ikke skal behandles hver for sig. Derfor er det også vigtigt, at EU-Kommissionen nu sætter retningen for en klima- og industripolitik, der kan sikre, at EU er førende inden for grønne teknologier, bl.a. på brint og PtX. Det er essentielt, at Europa har den industrielle råstyrke inden for EU’s grænser til at opfylde både egne mål og bidrage til den globale klimakamp,” siger Tejs Laustsen Jensen.  

Kontakter

Brintbranchen

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et foregangsland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Nytårsudtalelse fra Brintbranchen: Sådan gør vi 2024 til et godt brintår1.1.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter et undervejs udfordrende 2023 sluttede året stærkt på brintområdet. 2024 kan og bør blive brintens år, og for alvor sætte gang i næste fase af den grønne omstilling. Men det kræver en ambitiøs og visionær politisk aftale om finansieringen af brintinfrastruktur, aktivt dansk samspil med EU’s brintbank, og en ambitiøs industripolitisk opfølgning på decembers aftale om grøn statsstøtte, siger Brintbranchen i anledning af årsskiftet.

Ny grøn statsstøtte vigtig for både økonomi, industri og sikkerhed21.12.2023 00:13:45 CET | Pressemeddelelse

Et godt og vigtigt skridt for Danmarks muligheder som grønt produktionsland. Sådan lyder reaktionen fra Brintbranchen, der repræsenterer en af den grønne omstillings kerneindustrier, Power-to-X. Reaktionen kommer i kølvandet på regeringens udmelding om, at der nu i første omgang afsættes én milliard kroner til støtte til grøn, dansk industriproduktion. Brancheorganisationen påpeger, at pres fra både Kina og USA, men i høj grad også andre EU-lande, gør dansk støtte helt essentiel, hvis f.eks. elektrolyseanlæg og brændselsceller for alvor skal industrialiseres i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye