Kulturværftet & Toldkammeret

Ny podcast: Unge lægger arm med sårbarhed og sabbatår i kulturfællesskabet i Toldkammeret

Del

Toldkammeret har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Derfor har fællesskabet Dagligstuen set dagens lys – et fællesskab baseret på kulturaktiviteter drevet af unge og for unge. Ønsket er at koble kulturhuset med de unges kulturaktivisme og skabe et vibrerende miljø for ungdomslivet. Seneste kreative initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast.

Alt fra upcykling og hækleevents til bingo og budgetlægning er på programmet, når ungefællesskabet Dagligstuen inviterer unge mellem 15-25 år indenfor. Det har de gjort siden efteråret -23, og tilslutningen til Dagligstuen vokser støt.

”Med kulturhuset som arena er opgaven nogle gange at give slip og give plads for at få nye fællesskaber til at blomstre. Og her er Dagligstuen et rigtig godt eksempel, for motivationen er drevet af de unges egen lyst til at skabe aktiviteter for andre unge. Gennem Dagligstuen skaber de unge kultur i øjenhøjde med ungdomslivet – noget, der kan være til at styrke sammenhængskraften i vores lokale samfund, og som styrker, at endnu flere unge bliver en del af det kulturelle fællesskab,” udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet og Toldkammeret.

Podcast fra de unges perspektiv

En af de mange aktiviteter fra Dagligstuen, er en ny podcast om livet i et ungdomsperspektiv. Både de sjove og de svære ting er under behandling. Bag mikrofonen sidder værterne Anemone Zaklikoweski og Anna Ding Ding, der selv befinder sig i midt ungdomslivet, og i følge de to er Dagligstuens podcast lige præcis dén podcast, der har manglet som ung i Danmark.

”Vi har ønsket at lave et safe space og et lydfællesskab for andre unge. En platform, der ser livet igennem vores perspektiv. Omdrejningspunktet er en brevkasse, hvor lytterne kan skrive ind med de små og store livsspørgsmål. Ingen emner er for lette eller ligegyldige, så går man rundt med spørgsmål, spekulationer, frustrationer, pinlige eller sjove historier, så glæder vi os til at høre fra lytterne,” siger Anna og Anemone.

Dagligstuens mange aktiviteter kan følges på kuto.dk/dagligstuen hvor også de fire første episoder af Dagligstuens podcast findes.

FAKTABOKS

Podcasten

Indtil videre er der produceret fire afsnit, der bl.a. tager fat i sabbatår og uddannelse, sex, onani og de mange myter i den forbindelse, kønsstereotyper og perfekthedskultur.

Dagligstuens podcast kan lyttes på alle gratis podcasttjenester og kan også høres på kuto.dk/lyd. Podcasten produceres i Toldkammeret i Helsingør af værterne i samarbejde med Thomas Bernsen. 

Nøgleord

Billeder

Kulturhuset Toldkammeret i Helsingør har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Seneste initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast skabt af de unge og produceret for unge. Bag mikrofonen sidder sidder værterne Anemone Zaklikoweski og Anna Ding Ding, der selv befinder sig i midt ungdomslivet.
Kulturhuset Toldkammeret i Helsingør har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Seneste initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast skabt af de unge og produceret for unge. Bag mikrofonen sidder sidder værterne Anemone Zaklikoweski og Anna Ding Ding, der selv befinder sig i midt ungdomslivet.
Kulturværftet Kulturværftet
Download

Følg pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Se programmet til NORD – Nordisk Litteraturfestival i Helsingør19.8.2024 15:28:09 CEST | Pressemeddelelse

Anden weekend i september åbner NORD-Nordisk Litteraturfestival dørene til et brag af en litteratur- og kulturfest på Kulturværftet i Helsingør. Mens et udpluk af tidens mest toneangivende nordiske forfattere vanen tro gæster festivalen, udvider festivalen i år programmet med flere tilbud, så publikum kan vælge mellem en bred palet af oplevelser både fredag den 13. og lørdag den 14. september.

Se programmet til NORD – Helsingørs egen nordiske litteraturfestival19.8.2024 15:21:01 CEST | Pressemeddelelse

Anden weekend i september åbner NORD-Nordisk Litteraturfestival dørene til et brag af en fest på Kulturværftet i Helsingør. Mens et udpluk af tidens mest toneangivende nordiske forfattere vanen tro gæster festivalen, udvider festivalen i år programmet med flere tilbud og billetyper, så publikum kan vælge mellem forskellige oplevelser både fredag den 13. og lørdag den 14. september.

Nyt samarbejde skal løfte morgendagens generation af musikskabere ind på den etablerede scene15.8.2024 14:24:08 CEST | Pressemeddelelse

Når Kulturværftet den 23. august blænder op for flerdobbelt koncert i Kulturhavn Kronborg med nogle af Danmarks største artister inden for hiphop, pop og r’n’b, bliver den stjernespækkede aften samtidig platform for nogle af de opkommende talenter på den danske musikscene. Ambitionen om at give morgendagens musikkometer en scene og mulighed, der rækker ud både i Danmark og Sverige bliver levendegjort af tildeling til Kulturværftets talentudviklingsplatform fra Region Hovedstaden, Center for Regional Udvikling (CRU) på 500.000 kr.

Genlyd fra Kulturhuset – LIVE indtager Kulturmødet på Mors8.8.2024 11:24:20 CEST | Pressemeddelelse

Den 22. august fra kl. 18 til kl. 21 sætter Kulturhusene i Danmark, Kulturværftet og Regionale Kulturcentre de danske kulturhuses dilemmaer, drømme og dagsform under lup i Monas Hus på Kulturmødet Mors. Gennem samtaler, debat og satire stiller de skarpt på de fællesskaber, der eksisterer i de danske kulturhuse, på de ekkokamre, vi så gerne vil undgå og på de tværfaglige samarbejder, der skal bryde med dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye