Forsikring & Pension

Aalborg har flest indbrud i Region Nordjylland.

Del

Aalborg, Mariager Fjord og Vesthimmerland har forholdsmæssigt flest indbrud, mens Læsø igen lægger sig på en sidsteplads. Det viser årsopgørelsen for indbrud fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Nu er branchen gået sammen med bl.a. politiet om et digitalt register over alle tyvekoster.

Aalborg har indtaget en tvivlsom førsteplads over kommuner med flest indbrud pr 100.000 indbyggere i Region Nordjylland. Det viser årsopgørelsen for 2023 fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Opgørelsen gør det muligt at sammenligne indbrudstallene på tværs af kommunerne uanset størrelse og indbyggertal og viser risikoen for indbrud.

Som nummer to og tre ligger Mariager Fjord og Vesthimmerland, mens Læsø ligger i bund.

- Der er ret stor forskel på top og bund i Nordjylland. Læsø er en lille ø med få indbyggere, og hvor alle kender hinanden, mens Aalborg er regionens største by, og det er nok en del af forklaringen på den store forskel. Det er sværere at forklare, hvorfor Morsø ligger meget lavere end Mariagerfjord, når det handler om risiko for indbrud siger Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P.

Generelt er antallet af indbrud i hele regionen faldet fra 181 til 165 pr. 100.000 indbyggere og langt de fleste kommuner har forholdsmæssigt oplevet et fald. Størst for Thisted, der har mere end halveret antallet af indbrud pr 100.000 indbyggere fra 2022-2023.

Det glæder F&P – men der er en anelse malurt i bægeret: Trods en ihærdig indsats gennem de seneste ti år, der har bragt antallet af indbrud kraftigt ned, har Danmark fortsat en ærgerlig nordeuropæisk rekord, og vi er næsten dobbelt op på indbrud pr 100.000 indbyggere sammenlignet med fx Holland.

- Ingen ved præcist, hvorfor andre lande klarer sig så meget bedre end Danmark. Men vi vil selvfølgelig arbejde målrettet for at komme ned på niveau med fx Holland, siger Pia Holm Steffensen og fortsætter:

- Regeringen har netop spillet ud med en tryghedspakke der bl.a. vil sætte ind overfor indbrud og hæleri med et digitalt register over tyvekoster – og det samarbejder vi med Det Kriminalpræventive Råd, BoTrygt, politiet og Justitsministeriet om at udforme. Registret vil gøre livet svært for tyvene og forhåbentlig lettere for forbrugerne, når man f.eks. køber brugt hos marskandiseren eller Den Blå Avis.

Hun opfordrer til også selv at gøre en indsats som boligejer for at gøre livet surt for indbrudstyvene:

- Sørg for at sætte ordentlige låse på døren og sikrede hasper på vinduerne. Forsikringsselskaberne har masser af gode råd – så brug dit selskab, siger hun.

5 gode råd mod indbrud:

1. Gode låse og sikre vinduer: Sikring af døre og vinduer og solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Se på din bolig med tyvens øjne, så du finder de svage steder, inden tyven gør det.

2. Tilslut dig Nabohjælp: Hent Nabohjælps app og dan netværk med naboerne. På den måde kan I gøre jeres område trygt og fri for indbrud.

3. Hils på fremmede: Sig hej til fremmede på din vej. Ser du biler, der ikke hører til, og som ser ud til at lede efter noget, så spørg, om du kan hjælpe med noget. Tyve kan ikke lide opmærksomhed!

4. Hæk og hegn: Sørg for at tyven ikke kan bruge hæk, hegn og buskads som dække for indbrud. Naturlige overvågning fra naboer og folk, der går forbi på fortovet, er et godt supplement til sikre døre, vinduer.

5. Lys og alarmer: Timerstyret indendørslys, sensorstyret udendørslys og lydalarmer kan supplere indbrudssikre døre og vinduer.

Nøgleord

Kontakter

F&P Pressetelefon

Du kan ikke sende sms til pressetelefonen

Tlf:41 91 91 01

Billeder

Vedhæftede filer

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

F&P: Giv skattefradrag for klimasikring af private boliger18.4.2024 07:02:42 CEST | Pressemeddelelse

Klimaforandringernes voldsomme vejr har kostet danske boligejere oversvømmede boliger for milliarder. Nu foreslår F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – at udvide bolig-job-ordningen til at gælde for forebyggende klimaforbedringer af private hjem. Forslaget er blot ét af mange i branchens netop offentliggjorte bud på en samlet plan for klimasikring på nationalt, kommunalt og privat niveau.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring15.4.2024 14:15:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om forsikringen dækker, hvis der er indbrud i bilen? Hvordan fritidshusforsikringen dækker, hvis man ikke kan oplyse en konkret skadedato? Og hvor lang tid ulykkesforsikringen dækker, hvis dit barn falder og slår sine tænder?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye