Sparta Atletik og Løb

Charlotte Beiter Bomme er Årets Københavnske Talentudvikler

Del

Til Team Copenhagens årlige Idrætsfest på Københavns Rådhus mandag aften blev Spartas Charlotte Beiter Bomme anerkendt for sin mangeårige og frugtbare indsats som både atletikchef og juniortræner i klubben.

Charlotte Beiter Bomme (tv) er netop blevet kåret som Årets Københavnske Talentudvikler. Foto: Sparta Atletik & Løb.
Charlotte Beiter Bomme (tv) er netop blevet kåret som Årets Københavnske Talentudvikler. Foto: Sparta Atletik & Løb.

Charlotte Beiter Bomme har i tyve år været en central trænerskikkelse i Sparta Atletik & Løb, og det er særligt arbejdet med de unge talenter, som hun hædres for med prisen Årets Københavnske Talentudvikler.

Det er den selvejende institution, Team Copenhagen, der uddeler priserne som et led i deres arbejde for at løfte eliteidrætten og talentudviklingen i København. Følgende lægges til grund for kåringen: 

”Som atletikchef har Charlotte stor betydning for udviklingen af Spartas unge talenter både sportsligt og menneskeligt. Hun er også opmærksom på sin egen udvikling og har – også gennem videreuddannelse – løftet sig som træner. Som juniortræner for mangekampsgruppen i Sparta, formår Charlotte på højt fagligt niveau at udvikle atleterne både teknisk og fysisk, så de ikke kun leverer flotte resultater i ungdomsårene, men også står godt rustet på deres videre vej mod en fremtidig seniorkarriere.”

Hos Sparta Atletik & Løb vækker aftenens kåring stor glæde hos adm. direktør, Dorte Vibjerg:

”Det er simpelthen fuldt fortjent, at Charlotte Beiter Bomme anerkendes for det vigtige engagement og den kæmpe store indsats, hun år efter år investerer i vores unge atleter. Charlotte er ikke bare super dygtig til det faglige aspekt af trænergerningen, hun er engagerer sig også i de unge mennesker på en helt særlig måde, der er med til at bygge et solidt fundament under dem og styrke dem til fremtiden.”

Ved aftenens festligheder på Københavns Rådhus blev også Årets Københavnske Idrætstalent kåret. Til denne pris var Spartas Joel Frederik von d’Ahe nomineret, men det blev svømmeren Casper Puggaard, der løb med prisen. Sidste år tilfaldt hæderen Spartas Sofia Thøgersen.

Se mere hos Team Copenhagen

Atletik i blodet

Siden 2008 har Charlotte Beiter Bomme været ansat som atletikchef i Sparta Atletik & Løb. Hendes engagement i dansk atletik går dog meget længere tilbage. I 1987 skiftede hun som 20-årig aktiv atletikudøver fra AK73 til Sparta. De efterfølgende ti år høstede hun stribevis af danske mesterskaber i forskellige atletikdiscipliner. 

Charlotte Beiter Bomme engagerer sig også i dommergerningen, hvor hun i juni 2023 bestod World Athletics Referee Silver Level-prøven. Hun er dermed en del af den internationale dommerpulje, som kan fungere som referee til stævner helt op til EM. 

Privat er hun gift med Carsten Bomme, trænerchef i Sparta og landstræner i kast, og sammen har de to døtre, Emma og Ida, der begge dyrker atletik på eliteniveau.

Kontakter

Om Sparta Atletik & Løb

Sparta Atletik & Løb er Danmarks førende løbe- og atletikklub med 1700 medlemmer og en af Europas største løbsarrangører af events som CPH Half, CPH Marathon, DHL Stafetten Kbh og Copenhagen Athletics Games. 

Sparta Atletik og Løb er baseret ved Østerbro Stadion. Her driver vi Danmarks største atletiklub båret af et passionerede trænerstab og et inspirerende træningsmiljø fra børnenes sandkassehold til det højeste internationale eliteniveau. 

I vores løbeafdeling tilbyder vi daglig løbetræning på mere end 20 forskellige træningshold. Her mødes, trænes og inspireres løbere på alle distancer og alle niveauer – fra nybegynderen og den sociale motionsløber til Danmarks allerhurtigste løbere.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye