Forsikring & Pension

Odsherred har flest indbrud i Region Sjælland

Del

Odsherred, Solrød og Lolland har forholdsvist flest indbrud i Region Sjælland – mens Holbæk har færrest, viser årsopgørelsen for indbrud fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Antallet af indbrud i regionen er faldende, og nu går branchen sammen med bl.a. politiet om et digitalt register over alle tyvekoster for at sætte yderligere ind overfor indbrud.

Indenfor Region Sjællands grænser tager Odsherred førstepladsen blandt alle andre kommuner med 812 indbrud pr 100.000 indbyggere. Men selv om det er en kedelig førsteplads, kan kommunen glæde sig over, at antallet af indbrud er faldet og dermed har brudt en kedelig tendens.

Det viser årsopgørelsen af indbrud i 2023 fra forsikrings- og pensionsselskabernes brancheorganisation, F&P på baggrund af talt fra Danmarks Statistik. Opgørelsen pr 100.000 indbyggere gør det muligt at sammenligne indbrudstal på tværs af kommuner og kommunestørrelser.

- Odsherred har beholdt sin førsteplads, men på et lavere niveau – og det er glædeligt, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P.

- Under corona-lockdown og et godt stykke tid efter arbejdede mange online fra deres sommerhuse, og det gjorde livet svært for tyvene. I 2022 så vi så en tydelig stigning: Sommerhusejerne var taget på arbejde, og det var tyvene så også. Men nu ser det ud til, at sommerhusejerne er begyndt at sikre husene, når de igen står tomme i kolde perioder, siger hun.

Antallet af indbrud i region Sjælland er generelt faldet. Og det glæder F&P – men der er en anelse malurt i bægeret:

Trods en ihærdig indsats gennem de seneste ti år, der har bragt antallet af indbrud kraftigt ned, har Danmark fortsat en ærgerlig nordeuropæisk rekord, og vi er næsten dobbelt op på indbrud sammenlignet med fx Holland.

- Regeringen har netop spillet ud med en tryghedspakke der bl.a. vil sætte ind overfor indbrud og hæleri med et digitalt register over tyvekoster – og det samarbejder vi med Det Kriminalpræventive Råd, BoTrygt, politiet og Justitsministeriet om at udforme. Registret vil gøre livet svært for tyvene og forhåbentlig lettere for forbrugerne, når man f.eks. køber brugt hos marskandiseren eller Den Blå Avis.

Pia Holm Steffensen opfordrer til også selv at gøre en indsats som boligejer for at gøre livet surt for indbrudstyvene:

- Sørg for at sætte ordentlige låse på døren og sikrede hasper på vinduerne. Forsikringsselskaberne har masser af gode råd – så brug dit selskab, siger hun.

5 gode råd mod indbrud:

1) Gode låse og sikre vinduer: Sikring af døre og vinduer og solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Se på din bolig med tyvens øjne, så du finder de svage steder, inden tyven gør det.

2) Tilslut dig Nabohjælp: Hent Nabohjælps app og dan netværk med naboerne. På den måde kan I gøre jeres område trygt og fri for indbrud.

3. Hils på fremmede: Sig hej til fremmede på din vej. Ser du biler, der ikke hører til, og som ser ud til at lede efter noget, så spørg, om du kan hjælpe med noget. Tyve kan ikke lide opmærksomhed!

4) Hæk og hegn: Sørg for at tyven ikke kan bruge hæk, hegn og buskads som dække for indbrud. Naturlige overvågning fra naboer og folk, der går forbi på fortovet, er et godt supplement til sikre døre, vinduer.

5) Lys og alarmer: Timerstyret indendørslys, sensorstyret udendørslys og lydalarmer kan supplere indbrudssikre døre og vinduer.

Kontakter

F&P Pressetelefon

Du kan ikke sende sms til pressetelefonen

Tlf:41 91 91 01

Billeder

Vedhæftede filer

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye