Norddjurs har flest indbrud i Region Midtjylland
Norddjurs, Aarhus og Syddjurs har flest indbrud, mens Samsø har færrest, viser en årsopgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Nu er branchen gået sammen med politiet om et digitalt register over alle tyvekoster.
Norddjurs og Syddjurs er rykket helt op i den ærgerlige top på listen over de kommuner i Region Midtjylland, der har flest indbrud pr 100.000 indbyggere. Kommunerne ligger henholdsvis nummer ét og tre, mens Aarhus ligger nummer to.
Det viser årsopgørelsen for 2023 fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Opgørelsen gør det muligt at sammenligne indbrudstallene på tværs af kommunerne og viser risikoen for indbrud.
- Både Norddjurs og Syddjurs har desværre haft en stor stigning i risikoen for indbrud i 2023 set i forhold til 2022. Det kunne se ud til, at indbrudstyvene har genopdaget sommerhusområderne på Jyllands næse, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P.
- Under corona-lockdown, og et godt stykke tid efter, arbejdede mange sommerhusejere online fra deres sommerhus, og det gjorde livet svært for indbrudstyvene. Nu er folk for længst vendt tilbage til arbejdspladserne, og sommerhusene har stået tomme, som de plejer i de kolde måneder og på hverdage, siger Pia Holm Steffensen.
Generelt er tyvene i hele Danmark blevet mindre flittige og antallet af indbrud er faldet, men det i Region Midtjylland, oplever man i 2023 en stigning i antallet af indbrud pr 100.000 indbyggere.
Og trods en ihærdig indsats gennem de seneste ti år, der har bragt antallet af indbrud kraftigt ned, har Danmark fortsat en ærgerlig nordeuropæisk rekord, og vi er næsten dobbelt op på indbrud sammenlignet med fx Holland.
- Ingen ved præcist, hvorfor andre lande klarer sig så meget bedre end Danmark. Men vi vil selvfølgelig arbejde målrettet for at komme ned på niveau med fx Holland, siger Pia Holm Steffensen og fortsætter:
- Regeringen har netop spillet ud med en tryghedspakke der bl.a. vil sætte ind overfor indbrud og hæleri med et digitalt register over tyvekoster – og det samarbejder vi med Det Kriminalpræventive Råd, BoTrygt, politiet og Justitsministeriet om at udforme. Registret vil gøre livet svært for tyvene og forhåbentlig lettere for forbrugerne, når man f.eks. køber brugt hos marskandiseren eller Den Blå Avis.
Pia Holm Steffensen opfordrer til også selv at gøre en indsats som boligejer for at gøre livet surt for indbrudstyvene:
- Sørg for at sætte ordentlige låse på døren og sikrede hasper på vinduerne. Forsikringsselskaberne har masser af gode råd – så brug dit selskab, siger hun.
5 gode råd mod indbrud:
1) Gode låse og sikre vinduer: Sikring af døre og vinduer og solide låse er den bedste måde at holde tyven ude på. Se på din bolig med tyvens øjne, så du finder de svage steder, inden tyven gør det.
2) Tilslut dig Nabohjælp: Hent Nabohjælps app og dan netværk med naboerne. På den måde kan I gøre jeres område trygt og fri for indbrud.
3. Hils på fremmede: Sig hej til fremmede på din vej. Ser du biler, der ikke hører til, og som ser ud til at lede efter noget, så spørg, om du kan hjælpe med noget. Tyve kan ikke lide opmærksomhed!
4) Hæk og hegn: Sørg for at tyven ikke kan bruge hæk, hegn og buskads som dække for indbrud. Naturlige overvågning fra naboer og folk, der går forbi på fortovet, er et godt supplement til sikre døre, vinduer.
5) Lys og alarmer: Timerstyret indendørslys, sensorstyret udendørslys og lydalarmer kan supplere indbrudssikre døre og vinduer.
Nøgleord
Kontakter
Birgitte HougaardPresserådgiver
Tlf:41 91 91 19bho@fogp.dkF&P Pressetelefon
Du kan ikke sende sms til pressetelefonen
Billeder
Vedhæftede filer
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Regeringens nye AI-strategi sætter fingeren de rigtige steder2.12.2024 12:46:03 CET | Pressemeddelelse
Med kun fire initiativer lykkes det den nye AI-strategi at starte de rigtige steder mener forsikrings- og pensionsbranchen.
Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring26.11.2024 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om indboforsikringen dækker brand i en juledekoration? Hvordan forsikringen dækker, hvis børn kører på elløbehjul? Og hvordan man bedst sikrer sit hjem mod indbrud i juletiden?
F&P: Finansloven er en lille landvinding for dansk klimasikring22.11.2024 10:03:59 CET | Pressemeddelelse
Næste års finanslov indeholder flere vigtige initiativer, lyder det fra forsikrings- og pensionsbranchen. Genindførelsen af håndværkerfradraget til de danskere, der ønsker at klimasikre deres bolig, er et vigtigt skridt mod bedre klimasikring af mange danske boliger.
F&P: Milliardinvesteringer i klimasikring bør ske i offentlige-private partnerskaber14.11.2024 08:30:24 CET | Pressemeddelelse
Danmark står over for milliardstore investeringer i klimasikring af landet. Det bør undersøges, om der kan skabes gode OPP-modeller, så private investorer som pensionsselskaber kan være med til at sikre, at der for skatteydernes penge bygges både til tiden og til budget samtidig med at der sikres et fornuftigt afkast til pensionsopsparerne, lyder det fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen.
DTU-analyse: Manglende klimasikring vil koste trecifret milliardbeløb14.11.2024 05:59:33 CET | Pressemeddelelse
Hvis Danmark fortsat klimasikrer på nuværende niveau, vil det få uoverskuelige økonomiske konsekvenser for både samfundet og den enkelte borger. Det viser en ny analyse foretaget af DTU for F&P – forsikrings- og pensionsbranchen og CIP Fonden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum