Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Fokus på fællesskab og et rummeligt miljø: Her er Årets Idrætsforening i København

Del

Idrætsforeningen Mills Club – Skate & Event løb med titlen som Årets Idrætsforening i København 2023. Med titlen følger 25.000 kroner til foreningen.

Mills Club - Skate & Event er netop kåret som Årets Idrætsforening i København.
Mills Club - Skate & Event er netop kåret som Årets Idrætsforening i København. Foto: Mills Club - Skate & Event.

Med gode oplevelser på rulleskøjter, løbehjul samt skateboard og med et miljø, hvor der er plads til alle, er det lykkes foreningen Mills Club – Skate & Event at rulle direkte til tops i dommerkomiteens bedømmelse som Årets Idrætsforening i København anno 2023.

Foreningen modtog hæderen mandag aften ved Idrætsfesten på Københavns Rådhus, hvor kultur- og fritidsborgmester Mia Nygaard (RV) havde fornøjelsen af at overrække prisen.

”Mills Club – Skate & Event har virkelig fortjent at vinde prisen som årets idrætsforening. Foreningen arbejder hårdt for at skabe et rummeligt miljø med gode fællesskaber for børn og unge, og der bliver gjort plads til alle. Samtidig formår foreningen også at række ud til flere bydele med deres idrætstilbud. Alt fra Indre By til Ørestad og Amager. Det er godt gået,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Penge skal gå til fælles t-shirts

Hos Mills Club – Skate & Event er de beærede over at modtage prisen.

”En sejr er ikke blot en anerkendelse af vores indsats, men det viser også andre, at man kan dyrke foreningsånden i forskellige former. Vi værdsætter bevægelse i alle aspekter - fra seriøse elitesportsfolk til dem, der bruger det som kreativt udtryk og inkluderer personer i alle aldre og med forskellige personligheder,” siger Bonny Madsen, der er stifter og bestyrelsesmedlem i Mills Club – Skate & Event.

Foreningen har fokus på både at skabe et inkluderende, udviklende og positivt socialt netværk for børn og unge samt at udbrede rullesporten.

Mills Club – Skate & Event har indendørs træning i Spor 10, Game Streetmekka, Dgi-byen, Ørestad streethal samt Copenhagen Skatepark – og når vejret er til det, bruger de også Fælledparken og Amager Strandpark.

Med titlen som årets idrætsforening følger 25.000 kroner. Og hos årets vindere er der allerede nu er en god plan for, hvad pengene skal bruges til.

”Vi vil forsyne alle vores medlemmer med en fælles t-shirt, så vi kan stå sammen ligesom de organiserede foreninger, der bærer ens trøjer under træning, siger Bonny Madsen fra Mills Club – Skate & Event.

De seneste fem års vindere af prisen

 • 2022: Krumspring
 • 2021: Copenhagen Beachvolley
 • 2020: Amager SK
 • 2019: Ørestad IF og Idræt i Dagtimerne
 • 2018: Copenhagen Floorball Club

Fakta

  • Københavns Kommune hædrer hvert år Årets Idrætsforening, der gives til en københavnsk idrætsforening, der i årets løb har gjort en særlig indsats og været nyskabende i arbejdet for et attraktivt københavnsk idrætsliv og for medlemmer, frivillige og fællesskabet.
  • I efteråret kunne man indstille foreninger til prisen. 25 foreninger blev indstillet. Herefter har en dommerkomite udvalgt vinderen.
  • Dommerkomitéen består af medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget samt repræsentanter fra hhv. DGI Storkøbenhavn, Danmarks Idrætsforbund og Firmaidræt Storkøbenhavn.
  • Med titlen som Årets Idrætsforening følger 25.000 kr. til foreningen.
  • Det er 20. gang, at prisen uddeles.

  Kontakter

  Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

  Tlf:33662345

  Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

  Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

  Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

  Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

  Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

  I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

  Besøg vores nyhedsrum
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye