Region Midtjylland

Ny formand for den midtjyske regions EU-kontor

Del

Susanne Buch (SF), medlem af regionsrådet i Region Midtjylland, har som planlagt overtaget formandsposten for den midtjyske regions kontor i Bruxelles Central Denmark EU Office (CDEU).

Susanne Buch og CDEU-direktør Lars Holte Nielsen. Foto: Anita Holten Carlson, CDEU.

Susanne Buch overtog officielt formandskabet for CDEU’s bestyrelse fra Steffen Husted Damsgaard (V) fra Lemvig Kommune pr. 1. januar 2024. Hvert andet år går formandskabet således på skift mellem kommunerne og Region Midtjylland.

CDEU-kontoret i Bruxelles er hele Midtjyllands kontor i EU og repræsenterer Region Midtjylland, de 19 kommuner i regionen, Aarhus Universitet og VIA University College i EU og arbejder for at maksimere værdien af europæisk samarbejde.

- Jeg ser det her EU-kontor som en formidabel mulighed for, at de forskellige aktører i Midtjylland, lige fra kommunerne over selvfølgelig regionen til alle vores uddannelsesinstitutioner samt erhvervslivet, kan hente hjælp og støtte, så de kan drage nytte af de tilgængelige EU-midler, siger Susanne Buch.

I anledning af formandsskiftet besøgte Susanne Buch den 1. februar CDEU-kontoret i Bruxelles. Susanne Buch har i alt været en del af CDEU-formandskabet i seks år.

- EU kan jo let virke lidt abstrakt og langt væk, men vores EU-kontor bliver på en måde et hus, der forbinder os hjemme i Danmark med EU. Det er godt at se og høre, hvordan kontoret hele tiden udvikler og udvider samarbejdet mellem aktørerne derhjemme og det store EU-maskineri. Jeg tager hjem som en stolt bestyrelsesformand, siger hun.

Susanne Buch er uddannet sygeplejerske og lektor cand.mag. ved VIA i Holstebro. Hun har været medlem af regionsrådet i Region Midtjylland siden 2009, hvor hun bl.a. er formand for Udvalg for Nære Sundhedstilbud.

Kontakter

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye