Aabenraa Kommune

Bolderslev kåret til Årets Landsby 2024

Del

Lokale fællesskaber og frivillige kræfter, som sammen arbejder for et mere attraktivt lokalsamfund. Dette er nogle af årsagerne til, at Bolderslev i dag lørdag kunne glæde sig over at blive kåret som Årets Landsby 2024 i Aabenraa Kommune.

Lørdag blev indbyggerne i den sønderjyske by Bolderslev overrasket med nyheden om, at de er kåret til Årets Landsby 2024 i Aabenraa Kommune. Det blev afsløret, da de mange intetanende borgere var samlet til det, de troede var en helt almindelig generalforsamling i Bolderslev Fritidscenter.

Omkring kl. 11 åbnede døren, og ind trådte formanden for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Dorte Soll, borgmester Jan Riber Jakobsen og en mindre delegation, som kunne overbringe den gode nyhed.

- Det er dejligt at få lov at overbringe den gode nyhed, for de fortjener denne hæder. Her i Bolderslev har man både et rigt og ikke mindst engageret og aktivt foreningsliv, som har det fælles mål at gøre lokalområdet til et mere attraktivt sted at bo, siger Dorte Soll.

Det er Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, der på baggrund af en indstilling fra forretningsudvalget i Det Fælles Udviklingsråd besluttede, at Årets Landsby 2024 skulle være Bolderslev. Ifølge formanden for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Dorte Soll, var der ingen tvivl om, at den sønderjyske landsby har gjort sig fortjent til den fornemme titel.

- Bolderslev får titlen som Årets Landsby 2024 primært på grund af deres dedikation til at skabe et attraktivt lokalsamfund og deres imponerende handlekraft. Både i støtten til de ukrainske flygtninge, som kom til lokalområdet, og deres målrettede indsats for at sikre bred lokal opbakning til fjernvarmeprojektet. Dermed har Bolderslev bevist, at de er et fyrtårn for samarbejde og handlekraft, udtaler Dorte Soll.

Desuden fremhæver formanden for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, at man i Bolderslev på kort tid fik stablet en stor nomineringsfest på benene i forbindelse med, at byen sidste år var nomineret til Årets Landsby i Danmark, en pris som desværre ikke gik til Bolderslev.

Det er Bolderslev Lokalråd, som stod bag nomineringen, og her er man da heller ikke i tvivl om, hvorfor det også endte med at blive Bolderslev, som løb med titlen.

- Vi er som samfund utrolig stolte over kåringen som Årets Landsby 2024 i Aabenraa Kommune. Det er et kæmpe skulderklap til alle de frivillige, som har været med til at udvikle Bolderslev over de sidste mange år, siger formanden for Bolderslev Lokalråd, Henning Frisk, og fortsætter:

- Vi har stået sammen med en konstruktiv tilgang og får det bedste ud af de udfordringer, vores landsbysamfund står overfor. Bolderslev forbliver et trygt hjem, hvor åbenhed og aktivt fællesskab er i centrum. Vi stræber efter balance, harmoni og en åbenhed over for forandringer.

Aabenraa Kommune har kåret Årets Landsby siden 2008, og formålet er at hylde og understøtte engagerede borgere og foreningslivet, der arbejder sammen for et bæredygtigt og attraktivt lokalsamfund. Med titlen som Årets Landsby følger 10.000 kroner, som skal komme det lokale fællesskab til gode.

Kontakter

Dorte Soll
Formand, Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Aabenraa Kommune
Tlf.: 40 85 11 52
Mail: dbso@aabenraa.dk

Henning Frisk
Formand for Bolderslev Lokalråd
Tlf.: 23 61 22 94
E-mail: henning.frisk@gmail.com

Katrine Callesen
Landdistriktskoordinator, Aabenraa Kommune
Tlf.: 20 570 021
Mail: kcal@aabenraa.dk

Jonas Fievé
Kommunikationskonsulent, Aabenraa Kommune
Tlf.: 24 91 79 28
Mail: jfie@aabenraa.dk

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye