Meresalg Marketing

Sådan vælger du det rigtige kateter

Del

At vælge det rigtige kateter, der passer til dine behov og livsstil, kan tage tid. Men det er ikke desto mindre utrolig vigtigt, at du vælger det helt rette til dig, så det ikke bliver træls at skulle leve med et kateter og skulle selvkateterisere hver dag mange gange om dagen.

Derfor er det en god idé at danne sig et overblik og blive helt klar over, hvilke behov du har — enten personligt eller på grund af en livsstil, du gerne vil bevare.

Tænk grundigt, inden du vælger kateter 

Der findes utroligt mange katetre på markedet i dag, så det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvilke der findes, hvad deres enkelte fordele er samt tager dig god tid til at overveje og beslutte, hvilket kateter der er det bedste til dig. Et kateter skal for det første passe til dig fysisk, men samtidig også passe ind i din dagligdag og livsstil, så det ikke bliver en begrænsning for dig.

Gode råd til at vælge det rigtige katetre

Uanset om man er mand eller kvinde og på udkig efter gode råd, når det kommer til at vælge de rette katetre, er mange af overvejelserne de samme. Her får du 2 brugbare råd, du kan tænke over, inden du skal vælge et kateter. 

Størrelsen og materialet på katetrene

At vælge den rigtige størrelse på et kateter er alfa omega. Vælger du et kateter i den forkerte størrelse, vil din blære ikke tømmes helt, hvilket kan føre til en urinvejsinfektion. En god tommelfingerregel er, at voksne bruger et kateter i størrelsen Ch12 (1 Ch = 0,33 mm i diameter). Du bør dog altid spørge din læge eller sygeplejerske til råds, så du kan være helt sikker på at bruge den rette størrelse. 

Det kan også være værd at overveje materialevalget på et kateter. Katetre er ikke lavet af de samme materialer, og nogle materialer er stivere eller blødere end andre. Fordelen ved et stift kateter er, at det kan være lettere at indføre. Har du nedsat håndfunktion eller en forstørret prostata, kan et stift kateter derfor være den ideelle løsning. 

Hvor og hvor ofte skal du selvkateterisere?

For nogle kan det være svært at skulle selvkateterisere i visse situationer, og er man ikke tryg ved fx at skulle gøre det på arbejde, kan det blive en træls affære. Derfor er det en god idé at tænke over følgende: Hvor ofte skal jeg selvkateterisere? og Hvor skal jeg selvkaterisere? 

Det kan være en fordel at vælge forskellige katetre til forskellige situationer. Derhjemme er det jo intet problem at have katetre i standardlængde liggende i badeværelsesskabet, men er du farten, til fest eller på arbejde, kan et mere kompakt kateter være den rette løsning. Det er mere diskret at tage med sig på toilettet til de steder, hvor du ikke bare kan have dem opbevaret på forhånd. Kompakte katetre er oftest halv længde af standardkatetre, så de passer nemt ned i en lomme eller i tasken. På den måde kan du anvende forskellige typer katetre til lige præcis den situation, du står i. 

Bestil gratis vareprøver gennem Coloplast

Det kan tage tid at finde de helt rette katetre, der passer til dig, dine behov og din hverdag. Du kan derfor godt risikere at skulle afprøve en del forskellige katetre for at finde frem til det rette. Melder du dig ind i Coloplast Care får du adgang til gratis vareprøver og rådgivning fra erfarne sygeplejersker, der kan hjælpe dig med at finde frem til de helt rette produkter til dig. På den måde kan du bestille de vareprøver hjem, du ønsker at afprøve, og i ro og mag finde ud af, hvilke katetre der er det rette match for dig. 

Følg pressemeddelelser fra Meresalg Marketing

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meresalg Marketing

Nem sammenligning af priser guider dig til den billigste TV pakke9.5.2024 12:08:43 CEST | Pressemeddelelse

Digital underholdning er blevet en fast del af vores dagligdag, men mange over for udfordringen med at vælge den rette TV pakke. Med et stort antal udbydere og forskellige pakkeløsninger kan det være svært at navigere i mulighederne og sikre sig den mest fordelagtige pris. Tvpakkerpriser.dk tilbyder en løsning på dette problem ved at give brugerne mulighed for nemt at sammenligne priser og pakker fra forskellige leverandører. Læs med og se hvordan du nemt finder den bedste og billigste TV pakke til dit behov og budget.

Følg med i sportsverdenen med nutidens TV løsninger2.5.2024 11:05:50 CEST | Pressemeddelelse

Den måde mange oplever og ser sport på, har forandret sig drastisk gennem de seneste år. Tidligere var det en familiebegivenhed at samles omkring husets fjernsyn for at se favoritholdet spille. I dag kan der streames direkte til ens smartphones, er det blevet mere tilgængeligt for fans over hele Danmark at følge med i deres yndlingssport, lige fra fodbold til håndbold. Tv- og streamingtjenester har selvfølgelig spillet en central rolle i denne udvikling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye