Finans Danmark

Stor kampagne i hele landet skal advare os mod digital svindel

Del

Digital svindel er et voksende problem. Stadig flere er ofre for det. Landets banker er fra i dag afsendere på en stor, landsdækkende kampagne, der skal advare os alle mod at blive ofre og klæde os på til, at gennemskue de kriminelle. Kampagnen hedder ”Sikker bank – sammen” og kører i hele 2024.

Finans Danmark skyder i dag en stor, landsdækkende kampagne i gang. På TV, i aviser, sociale medier og i bybilledet vil man møde sloganet ”Sikker bank – sammen”. Kampagnens budskab understreger dermed, at digital svindel og de kriminelle bag kun kan stoppes, hvis vi gør det i fællesskab. Samtidig gør den op med forestillingen om, at det er nogle særlige grupper, der udsættes for svindel. Digital svindel kan nemlig ske for alle. Også for dig.

”Baggrunden er jo trist. Tallene taler deres tydelige sprog. Den digitale svindel stiger og flere og flere oplever at blive udsat for forsøg på svindel. Hvis vi skal sikre at færre bliver ofre for de kriminelles forsøg på svindel kræver det også, at vi alle er mere bevidste om de farer, der er for os alle,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.

Ud over den store kampagne, der kommer til at køre året ud, har Finans Danmark også nedsat en særlig Svindel Task Force, der skal arbejde på at finde løsninger.

”Der er allerede 500 ansatte i landets banker, der ikke laver andet end at forebygge og bekæmpe svindel. Men vi er også nødt til at prøve at komme et skridt foran de kriminelle og finde løsninger i fællesskab, der kan stoppe den kedelige kriminalitet. Det kræver nytænkning, og det har vi sat os i spidsen for med denne her Task Force,” siger Ulrik Nødgaard.

Svindlen stiger
I 2022 løb svindlen op i 425 mio. kroner. Alene antallet af netbanksvindelsager er mere end fordoblet på et år fra 2022 til 2023. Og selvom bankerne stopper 60 procent af svindelforsøgene, så slipper de kriminelle afsted med millionstore beløb hvert år.

”Det kan vi som samfund ikke leve med. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at stoppe den udvikling. Det er altså både ved at finde nye kreative løsninger, men også ved at sige til befolkningen, at hvis vi skal stoppe mere af denne slags kriminalitet, så kræver det, at vi alle har paraderne oppe,” siger Ulrik Nødgaard.

Læs mere på www.sikkerbank.dk

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Ny Dankort aftale: Bankerne bakker op om et betalingsmarked med frit valg og fair konkurrence26.6.2025 14:16:57 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har i dag præsenteret en politisk aftale om Dankortets fremtid. Aftalen omfatter udvikling af nye funktioner som saldokontrol og erhvervskort. Bankerne bakker op og understreger vigtigheden af kundernes frie valg af betalingsløsninger samt en gennemsigtig, markedsbaseret udvikling af betalingsinfrastrukturen med plads til alternativer som MobilePay og nye løsninger. En stærk konkurrence fremmer innovation til gavn for samfundet i en tid med fokus på strategisk autonomi.

Bankerne og Offerrådgivningen indgår samarbejde for at hjælpe ofre for digital svindel26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det kan være både grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for digital svindel. Og for nogle kan det udgøre en stor psykisk belastning, som påvirker ens evne til at fungere i hverdagen. Derfor kan det i mange sammenhænge være godt at tale med andre end sin bankrådgiver. For at gøre dette lettere har Finans Danmark indgået et samarbejde med Offerrådgivningen om muligheden for at henvise bankkunder, der har brug for en ekstra samtale, til Offerrådgivningens rådgivere. Offerrådgivningen har døgnåbent og udføres af offerrådgivere, der har gennemgår en specialiseret uddannelse. Finans Danmark stiller efteruddannelse til rådighed for offerrådgiverne for at støtte dem i at håndtere de svære samtaler om digital svindel. Samtidig har Finans Danmark aftalt med Styrelsen for Samfundssikkerhed, at bankerne også systematisk henviser til den offentlige Cyberhotline.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye