Erhvervsministeren: Vi skal udnytte potentialerne i dansk forsvarsindustri

Del

En ny rapport udarbejdet for Erhvervsministeriet viser et stort potentiale for udvikling og vækst i den danske forsvarsindustri.

Den nye sikkerhedspolitiske situation kalder på oprustning i Europa og det betyder en stigende efterspørgsel på materiel og teknologi fra forsvarsindustrien. Her er de danske virksomheder allerede langt fremme, og f.eks. er det dansk teknologi, der giver F-35 fly luft under vingerne.

Det billede går i gang i en ny rapport, som IRIS Group har udarbejdet for Erhvervsministeriet, der giver et nyt billede af omfanget og karakteren af dansk forsvarsindustri.

Erhvervsminister Morten Bødskov:
”Den danske forsvarsindustri er helt afgørende i en tid med krig på europæisk jord og voksende spændinger i Mellemøsten. Vi kan se, at de danske produkter er eftertragtede internationalt. Derfor skal vi sikre et stærkt fundament for de virksomheder, der hver dag leverer vigtige komponenter til både kampvogne og fly og udvikler teknologi, der bruges i alt fra droner til navigationsudstyr. Nu har vi et solidt billede af, hvordan vi kan styrke den danske forsvarsindustri. Det tager vi med i arbejdet med en ny strategi for forsvarsindustrien, så vi kan sikre de rigtige rammer for vækst i fremtiden.”

Danmark har i forvejen en lang række civile styrker med relevans for forsvarsindustrien inden for f.eks. kommunikations- og sensorteknologi, den maritime sektor, droner og på kvanteområdet. Med det har vi et godt fundament for at udvikle nye forsvarsindustrielle styrkepositioner

Ifølge rapporten er det især nødvendigt at se på, hvordan der kan skabes et tættere samarbejde mellem Forsvaret og industrien. Det handler bl.a. om, hvordan danske løsninger i højere grad kan være med til at løse Forsvarets behov. Dertil peger rapporten på behovet for en stærkere understøttelse af forsvarsindustriens eksport og større tilgængelighed af risikovillig kapital.

Rapporten kommer som led i regeringens arbejde for at styrke dansk forsvarsindustri, for at understøtte ambitionerne i forsvarsforliget.  

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye