Lyngby-Taarbæk KommuneLyngby-Taarbæk KommuneLyngby-Taarbæk Kommune

Idrætsalliancen mellem FIL, DGI og Lyngby-Taarbæk Kommune fortsætter

Del

Aktiviteter, der fremmer trivsel, sundhed og gode fællesskaber

Peder Nedergaard, Casper Strunge og Anni Frisk underskriver forlænget partnerskabsaftale
Peder Nedergaard, Casper Strunge og Anni Frisk underskriver forlænget partnerskabsaftale

Siden 2020 har FIL, DGI og Lyngby-Taarbæk Kommune haft et strategisk partnerskab, som understøtter udviklingen i de lokale idrætsforeninger og inviterer flere børn, unge og voksne med i aktive fællesskaber.

I samarbejdsperioden er medlemstallet i idrætsforeningerne i Lyngby-Taarbæk Kommune vokset med 2.610 aktivitetsmedlemmer, og det er baggrunden for, at FIL, DGI og Lyngby-Taarbæk Kommune nu forlænger samarbejdet med yderligere tre år. Den nye aftale glæder Casper Strunge, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune:

”Idrætslivet har en stor og vigtig betydning for alle de udøvendes trivsel og fysiske sundhed. Vi er i Lyngby-Taarbæk beriget med et stærkt idrætsliv, og jeg glæder mig over, at de lokale idrætsforeninger er inde i en positiv udvikling - næsten 25.000 borgere i kommunen er medlem af en idrætsforening. De seneste år har vi haft et godt og konstruktivt samarbejde med FIL og DGI Storkøbenhavn om at understøtte foreningernes arbejde, og jeg ser frem til, at vi kan fortsætte det samarbejde til gavn for de lokale idrætsforeninger og ikke mindst medlemmerne”, siger Casper Strunge.

I den kommende periode vil det primære fokus være på at understøtte idrætsforeningernes frivillige organisation og arbejdet med at involvere og engagere lokale kræfter i idrætsforeningerne både på og udenfor banen. Derudover er der et stort fokus på aktiviteter, som fremmer trivsel, sundhed og gode fællesskaber blandt kommunens borgere.

Med partnerskabsaftalen er der skabt en fælles retning og fortælling på tværs af de lokale idrætsaktører. For Peder Nedergaard, der er formand for DGI Storkøbenhavn, vækker aftalen også stor glæde:

”Det er vores primære mål at række ud og invitere flere med i idrætsfællesskaberne. Vi ønsker at gøre det nemmere at blive en del af foreningslivet og skabe gode overgange, hvor vi sikrer, at flere børn får lige muligheder for at deltage i idrætsaktiviteter. Det styrker fællesskabet og fremmer trivslen.”

Selvom det generelt går godt i det lokale idrætsliv, er der fortsat områder, som kræver en særlig indsats, og FIL har som led i den nye partnerskabsaftale afsat midler til at hjælpe flere piger og kvinder ind i idrætsforeningerne. Anni Frisk udtaler i denne forbindelse:

”I de sidste par år er det lykkedes idrætsforeningerne i Lyngby-Taarbæk Kommune at involvere flere piger i foreningsfællesskabet. Vi er på rette vej, men slet ikke i mål og derfor er jeg glad for at flere piger og præstationsfrie fællesskaber bliver et særligt fokus i indsatserne i de kommende år”, siger Anni Frisk.

Du kan læse hele partnerskabsaftalen på Lyngby-Taarbæk Kommunes hjemmeside: https://www.ltk.dk/politik/politiske-udvalg/politikker-strategier-og-handleplaner

Kontakt:

Casper Strunge, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, cstru@ltk.dk

Peder Nedergaard, formand for DGI Storkøbenhavn, peder.nedergaard@dgi.dk

Anni Frisk, forkvinde for FIL, anni.frisk@gmail.com

Nøgleord

Kontakter

Peder Nedergaard, formand for DGI Storkøbenhavn, peder.nedergaard@dgi.dk
Anni Frisk, forkvinde for FIL, anni.frisk@gmail.com

Følg pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lyngby-Taarbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye