DEASDEAS

DEAS og Fischer Lighting i samarbejde om cirkulær økonomi

Del

Med ambitionen om at genbruge flere materialer på og fra ejendomme samarbejder Danmarks største ejendomsforvalter DEAS og den innovative lampeproducent Fischer Lighting om at forlænge levetiden for lamper fra erhvervsejendomme. Nu er der kommet en helt ny lampemodel ud af samarbejdet.

Hvert år renoverer og udvikler ejendomsforvalteren og rådgiveren DEAS et større antal erhvervsejendomme i hele Danmark, som hver gang efterlader inventar, der ikke længere skal bruges eller passer ind i den nye indretning. Det gælder bl.a. store partier fuldt funktionelle kontor- og butikslamper.

Lampernes levetid bliver nu forlænget takket være et upcycling-samarbejde mellem lampeproducenten Fischer Lighting og DEAS. Her bliver de gamle lamper nu indsamlet for at blive genbrugt og opgraderet i nye designs.

”I DEAS ønsker vi at gå forrest og vise vejen til, hvordan vi kan genbruge mere, og vi er altid på udkig efter nye metoder og samarbejder, der kan fremme den cirkulære økonomi. Derfor var det helt oplagt at række ud til Fischer Lighting, da vi hørte om deres cirkulære tilgang til lamper. Det, som gør samarbejdet unikt, er potentialet til at upcycle lamper i en volumen, som også gør det interessant til de helt store ejendomsprojekter, vi arbejder med,” siger Anne-Marie Adolph Larsen, Director, Commercial, Space Planning & Refurbishment, DEAS.

Det er Fischer Lighting, der i samarbejdet står for at re-designe og opgradere lamperne, og har allerede modtaget flere end 2,000 lamper fra DEAS.

Upcycling-samarbejdet har resulteret i en helt ny og innovativ lampemodel 'Apollon', som er udviklet med henblik på at passe æstetisk og funktionelt ind i den indretning, der typisk præger moderne kontorer i dag.

”Der er et stort uudnyttet potentiale i at genbruge de ting, som vi allerede har produceret en gang. Med projektet her viser vi, hvordan man med relativ få indgreb kan forvandle affald til et nyt smukt produkt, som sparer kloden for et stort ressourceforbrug. Men det kræver nye måder at samarbejde og se verden på, og vi er derfor rigtig glade for, at vi sammen med DEAS kan gå forrest og vise vejen,” siger Lars Elmvang, Partner & Business Development Director, Fischer Lighting.

'Apollon' lampen er en opgradering og re-design af gamle armaturer fra de typiske og velkendte systemlofter, som i mange år har været fast inventar på kontorer over hele landet.

En af de store trends på kontorindretninger i dag er i stedet blotlagte rå betonlofter, og derfor er lampemodellen udviklet som en pendel, der bl.a. er beklædt med særlige akustikpaneler, der skal forbedre akustikken i de nye mere råt indrettede kontorlokaler.

Læs meget mere om 'Apollon' lampen her

Kontakter

Billeder

Om DEAS

DEAS (DEAS Holding A/S) er en nordisk end-to-end strategisk samarbejdspartner, der dækker hele værdikæden i ejendomsbranchen.

DEAS er samarbejdspartner og rådgiver for nationale og internationale investorer i Norden samt andre stakeholders under to separate brands: DEAS Asset Management A/S og DEAS A/S, som begge er helejede selskaber i DEAS Group.

Med basis i de tre fokusområder, ’Stakeholder Management’, ’Social Impact’ og ’Innovation’, leverer et dedikeret team af 1.000 ejendomsspecialister med dyb indsigt i de lokale markeder rådgivning og alle typer af services inden for fast ejendom, så som transaktionsrådgivning og asset management samt udvikling, byggeteknisk rådgivning med projektledelse og bygherre-, energi-, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt offentlig-privat partnerskaber (OPP).

DEAS er til stede i otte nordiske byer med en samlet portefølje under forvaltning på over 2.600 ejendomme med et samlet areal på 13 mio. m2 og mere end 39 mia. EUR i forvaltet ejendomsværdi (AUM). DEAS Group ejes af den førende europæiske kapitalfond Montagu Private Equity. 

Om Fischer Lighting

Fischer Lighting er en bæredygtig front-runner, der har udviklet en unik cirkulær forretningsmodel, hvor affald forvandles til nye smukke lamper, der gør bygninger mere bæredygtige og mennesker sundere.

I 2023 reddede Fischer Lighting mere end 53 tons kasserede lamper fra at blive smidt ud, og med koncepterne ReUse, ReDesign, og ReCreate er skabes der unikke lysløsninger i et smukt og industrielt design, som lever op til alle de krav, som man stiller til et nyt lysarmatur.

Udover den miljømæssige bæredygtighed, så er den sociale del også vigtig del af konceptet. Derfor så skilles og samles alle de gamle lamper af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i Danmark.
Samtidig udstyres lamperne med den nyeste teknologi, der blandt andet muliggør døgnrytmelys, som kan stimulere produktionen af hormoner i vores krop og skabe bedre velvære for mennesker i bygninger.

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye