Regionshospitalet Gødstrup

Terapiterrasser for intensivpatienter på vej til Regionshospitalet Gødstrup

Del

Med 2,5 mio. kr. i støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 0,5 mio. kr. fra Ege Fonden (Vibeke og Mads Eg Damgaards Fond) sættes der gang i opførelsen af to udendørs terapiterrasser, der skal give intensivpatienter og deres pårørende mulighed for ophold og samvær i et frirum på Regionshospitalet Gødstrup. Bag projektet står en gruppe af sygeplejersker fra Intensivbehandlingsafsnittet på hospitalet.

Intensivsygeplejerske Birthe Husted og oversygeplejerske Dorthe Goul fra Operation og Intensiv, Regionshospitalet Gødstrup har været med til at søge midler til projektet.
Intensivsygeplejerske Birthe Husted og oversygeplejerske Dorthe Goul fra Operation og Intensiv, Regionshospitalet Gødstrup har været med til at søge midler til projektet. Region Midtjylland. Søren Braad Andersen.

Indlæggelse på en intensiv afdeling på et hospital kan være en traumatisk oplevelse for både patient og pårørende. Her bevæger man sig på kanten mellem liv og død, og denne tilstand kan være et vilkår i kortere eller længere tid. Som pårørende til en intensiv patient følger der ofte stor utryghed med på grund af uvisheden i sygdomsforløbet.

Disse faktorer er baggrund for, at en gruppe af sygeplejersker har valgt at sætte handling bag tanke, og er lykkedes med at opnå støtte til projektet på samlet 3 mio. kr. Bevillingerne skal gå til opførelse af to sydvendte terrasser i nær tilknytning til sengestuerne på intensiv afdeling.

Oversygeplejerske Dorthe Goul fra Intensivbehandlingsafsnittet, Regionshospitalet Gødstrup fortæller:

- De hvide vægge og lyde fra apparatur på stuen minder patienten og de pårørende om alvoren i forløbet. Et afbræk fra de kliniske omgivelser på stuen kan give patienten fornyet energi til genoptræning.

- Vi har erfaret, at muligheden for at komme ud i frisk luft har medvirket til, at patienterne får livsgnisten tilbage. Vi er derfor meget taknemmelige for, at Den A.P. Møllerske Støttefond og Ege Fonden har valgt at støtte denne svært belastede patientgruppe.

I fondsansøgningerne er der lagt vægt på, at terapiterrasserne indrettes med en god rumopdeling, så flere kan anvende dem til forskellige formål. Indretningen skal tage højde for, at intensivpatienters bevægelighed kan være svært begrænset og sanserne derfor nødvendigvis skal kunne stimuleres fra liggende eller siddende stilling.

Der skal være lettilgængelige siddepladser og adgang for sengeliggende. Områder af terapiterrasserne skal være overdækket eller med mulighed for at etablere skygge. 
Den endelige planlægning og indretning af terapiterrasserne forventes igangsat i løbet af foråret og planen er at kunne tage dem i brug til efteråret.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Oversygeplejerske, Dorthe Goul, Operation og Intensiv, Regionshospitalet Gødstrup, tlf. 2130 1017.
Sygeplejefaglig direktør, Rikke Degn, Regionshospitalet Gødstrup, tlf. 2819 4002.

Nøgleord

Billeder

Intensivsygeplejerske Birthe Husted og oversygeplejerske Dorthe Goul fra Operation og Intensiv, Regionshospitalet Gødstrup har været med til at søge midler til projektet.
Intensivsygeplejerske Birthe Husted og oversygeplejerske Dorthe Goul fra Operation og Intensiv, Regionshospitalet Gødstrup har været med til at søge midler til projektet.
Download

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye