Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater ansætter musikdirektør

Del

Det Kongelige Teater styrker musikområdet og Det Kongelige Kapel med ansættelse af musikdirektør Martin Brommann.

Martin Brommann Foto: Martin Paulsson, Malmö Opera
Martin Brommann Foto: Martin Paulsson, Malmö Opera

Det Kongelige Teaters nye musikdirektør bliver Martin Brommann, der har betydelig musikalsk indsigt og ledelseserfaring fra sin tidligere position som ensemblechef på Malmö Opera samt kunstnerisk erfaring som uddannet oboist fra Hochschule der Künste, Berlin.

"Med ansættelsen af Martin Brommann, og fra næste sæson vores nye, fremragende chefdirigent Marie Jacquot, ønsker vi at give musikområdet på Det Kongelige Teater et væsentligt løft. Martin Brommann medbringer ikke kun solid ledelseserfaring, men også en passion for musikkens verden. Vi ser frem til, at han sammen med den kunstneriske ledelse vil bidrage til at forme fremtiden for Det Kongelige Kapel og løfte hele musikområdet på Det Kongelige Teater," udtaler teaterchef Kasper Holten.

”Det Kongelige Kapel er et helt særligt orkester med en unik energi og historie. Kapellet udmærker sig blandt de store europæiske operaorkestre ved en særlig klang og en enestående sammenhængskraft. Det mærkede jeg allerede ved mit første møde med orkestret som medvirkende musiker til åbningen af Operaen i 2005. I min nye rolle som musikdirektør vil jeg arbejde for, at Det kongelige Kapel også bliver den bedste orkesterarbejdsplads i Skandinavien. Jeg er meget beæret og stolt over at skulle løfte denne opgave og glæder mig til at arbejde med Det Kongelige Teaters klare og kreative vision fremover,” siger Martin Brommann.

Om musikadministrationen
Det Kongelige Kapel og dets administration var tidligere en del af operaafdelingen på Det Kongelige Teater. Området bliver nu en selvstændig enhed ledet af en musikdirektør, der som medlem af direktionen vil referere direkte til teaterchefen. Det kunstneriske ansvar forbliver hos de kunstneriske chefer og chefdirigenten, den internationalt eftertragtede, franske dirigent Marie Jacquot, der tiltræder til sommer.

Det Kongelige Kapel er verdens ældste orkester, der i denne sæson kan fejre sit 575-års jubilæum. Det Kongelige Kapels virke går på tværs af teatrets kunstarter - orkestret spiller til både Det Kongelige Teaters operaer, balletter, musicals og symfonikoncerter.

CV Martin Brommann
Ensembledirektør ved Malmö Opera siden 2022, med ansvar for kunstnerisk og personalemæssig ledelse af kor, orkester og repetitører. Tidligere bl.a. orkesterchef og orkesterinspicient ved Malmö Opera, solo-engelskhornist ved Theater und Philharmonie Essen i Tyskland, oboist ved Det Kongelige Kapel og kapelregissør på Det Kongelige Teater. Uddannet orkestermusiker med hovedfag i obo fra Hochschule der Künste, Berlin i 1989.

Kontakter

Billeder

Martin Brommann Foto: Martin Paulsson, Malmö Opera
Martin Brommann Foto: Martin Paulsson, Malmö Opera
Download

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye