Forsikring & Pension

F&P: Ros til regeringen for at gøre livet surt for indbruds- og cykeltyve

Del

Tryghedspakken indeholder alle de rigtige værktøjer mod cykeltyve og gør livet surt for indbrudstyve og hælere. Vi skal have gjort op med en kedelig europæisk rekord i indbrud lyder det fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen - der roser regeringen for udspillet.

Et digitalt register over stjålne genstande skal gøre det sværere at være hæler, og politiet skal have mulighed for stikprøvekontrol af cyklister, for at finde de stjålne cykler.

Det er blandt de 11 initiativer regeringen nu spiller ud med i "Sammen om en tryggere hverdag" for at øge trygheden blandt almindelige borgere og gøre det svært at være tyv og hæler.

Hos F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – er man glade for udspillet.

- Vi vil gerne rose regeringen for at sætte fokus på den hverdagskriminalitet, der gør borgerne utrygge, og som samtidig er et kæmpe irritationsmoment i boligejeres og cyklisters hverdag. Vi er sikre på, at dette udspil vil gøre det sværere at være tyv – ikke mindst fordi det bliver langt sværere at være hæler i god tro. Vi har en kedelig europæisk rekord i indbrud, og det skal vi gøre op med, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P.

Hun peger på, at det er godt, at regeringen vil give politiet øgede beføjelser til at stoppe cykeltyverierne, der i disse år er en plage – især i København.

I 2023 blev der anmeldt 44.000 cykeltyverier – og fire ud af ti anmeldelser sker i København.

- Vi har længe efterspurgt, at politiet får mulighed for at stoppe og rutinetjekke cyklister. Det må de ikke i dag, og det jo uhensigtsmæssigt. Nu vil regeringen give politiet præcis den mulighed, og ros for det. Jeg tror alle kender den flade og frustrerende fornemmelse af en cykel, der er forsvundet, når man har mest brug for den, så cykeltyverier skal bekæmpes, siger Pia Holm Steffensen.

Regeringen ønsker også at bekæmpe indbrud, dels ved at give politiet mulighed for at registrere stjålne genstande på politi.dk, dels ved hjælp af et digitalt register, hvor alle har adgang til at tjekke om en genstand er stjålet. Det sidste skal udarbejdes i samarbejde med bl.a. F&P.

- Vi er i fuld gang med at udarbejde og designe registret, der vil blive et effektivt våben mod hæleri. Som forbruger kan man tjekke i det nye register, om man er i gang med at købe en hælervare – for det er ikke altid nemt at gennemskue. De færreste ønsker jo at være hælere, og med et digitalt register over tyvekoster, har man mulighed for at trække sig fra en handel inden det er for sent – og samtidig fjerner man tyvenes afsætningsmuligheder, siger Pia Holm Steffensen.

- Nu glæder vi os til at se initiativerne foldet ud, og vi ser frem til en dialog om endnu flere tiltag mod cykeltyverier. Det kunne f.eks. være indførelsen af et digitalt stelnummer og et cykelejerregister, som kunne være endnu en kæp i cykeltyvenes hjul, siger hun.

Kontakter

Billeder

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring16.5.2024 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade under en vennetjeneste? Hvilken forsikring der skal dække, hvis skolens computer går i stykker? Og hvordan man bedst sikrer sig imod brand, når man oplader batteriet til sin elcykel?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye