Greve Kommune

Kunstig intelligens skal styrke ældres trivsel

Del

Kunstig intelligens skal afprøves i ældrepleje i Greve Kommune.

Ældre  kvinde med rolator går sammen med en yngre sosu-ansat på en sti i forbindelse med et plejehjem.
Greve Kommune afprøver, om kunstig intelligens kan understøtte en god ældrepleje.

Greve Kommunes byråd har besluttet, at to plejecentre skal deltage i et internationalt forskningsprojekt, hvor man afprøver kunstig intelligens. 

Hjælp og støtte

Formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Liselott Blixt, hilser kunstig intelligens velkommen på kommunernes plejecentre: 

”Målet er naturligvis, at kommunens ældre og sårbare borgere får den hjælp og støtte, som de har brug for. Det skal de altid have, og nu undersøger vi, hvordan kunstig intelligens kan bidrage til at vi bliver endnu bedre til at bruge ressourcerne bedst muligt, ”, siger hun.  

Forudser behov for pleje

Kunstig intelligens skal for eksempel hjælpe med at identificere en borgers behov for pleje aktuelt og samtidig være med til at forudse, hvordan borgerens behov for pleje bliver i fremtiden. Desuden skal kunstig intelligens understøtte, at de mange forskellige fagligheder på plejecentrene bliver brugt mest optimalt i forhold til de forskellige opgaver, plejecentrene løser. 

Lokalcenter Møllehøj og Strandcentret fra Greve Kommune deltager i forskningsprojektet. Derudover deltager andre danske og tyske plejecentre samt to tyske universiteter. Det er den danske professionshøjskol Absalon i Roskilde, som står for forskningsprojektet, der løber over de næste tre år. 

Kontakter

Billeder

Greve Kommune afprøver, om kunstig intelligens kan understøtte en god ældrepleje.
Greve Kommune afprøver, om kunstig intelligens kan understøtte en god ældrepleje.
Download

Følg pressemeddelelser fra Greve Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greve Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye