Minister rejser til USA: Vil styrke innovationssamarbejdet på tværs af Atlanten
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser i dag til Boston i USA for at besøge universiteter og virksomheder, indhente inspiration til regeringens kommende life science-strategi og for at styrke det dansk-amerikanske samarbejde.
Der venter ministeren et tætpakket program de næste fem dage, når hun besøger Boston og Washington D.C. Her besøger hun Innovation Centre Denmark i Boston og skal mødes med centrale interessenter inden for forskning, innovation og det politiske system.
Formålet med rejsen er at styrke det dansk-amerikanske samarbejde inden for forskning og innovation, at blive klogere på det førende innovationsøkosystem i Boston og få inspiration til Danmarks kommende life science-strategi og iværksætterstrategi.
Ministeren mødes også med centrale aktører til en rundbordsdrøftelse om kvanteforskning og præsenteres for konkrete dansk-amerikanske netværksprojekter om grøn teknologi. To forskningsområder hvor både Danmark og USA er med helt i front. Desuden skal ministeren mødes med Office for Science and Technology Policy og drøfte forskningssikkerhed og rammer for internationalt samarbejde.
Derudover deltager ministeren i Innovation Centre Denmark i Bostons 5-årsjubilæum. Innovationscentrene er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet. Innovationscentret i Boston arbejder for at styrke det dansk-amerikanske forsknings- og innovationssamarbejde inden for blandt andet life science, hospitalsinnovation og grøn omstilling.
Innovationsfonden, Danmarks Frie Forskningsfond, Novo Nordisk Fonden og VILLUM FONDEN gør ministeren selskab på rejsen.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
- Vi skal have et endnu tættere forsknings- og innovationssamarbejde med USA. Derfor tager jeg til Boston og Washington D.C. Vi skal udveksle erfaringer og blive klogere på, hvordan vi skaber de bedste rammer for at omsætte forskning til konkrete løsninger. Det gælder inden for både life science, grøn omstilling, nye teknologier og meget andet.
Et stærkt samarbejde mellem danske og amerikanske virksomheder og universiteter er uhyre vigtigt. Her spiller danske fonde også en væsentlig rolle igennem finansiering af forsknings- og innovationssamarbejde. Danmark og USA kan lære meget af hinanden, når det kommer til forskning, innovation og iværksætteri. Det har vi brug for, hvis vi skal kunne tackle de store samfundsudfordringer, som vi står over for nu og i fremtiden.
Fakta
- Uddannelses- og Forskningsministeriet har i samarbejde med Udenrigsministeriet etableret innovationscentre i Silicon Valley, Boston, Shanghai, München, Seoul, Tel Aviv og Bangalore.
- Innovation Centre Denmark i Boston blev etableret i 2019 og er således det yngste af de syv innovationscentre.
- Boston er et af verdens førende epicentre for forskning og innovation, ikke mindst inden for life science, der er koncentreret omkring innovationsområdet Kendall Square.
- Uddannelses- og forskningsministeren ledsages på rejsen af repræsentanter fra Innovationsfonden, Danmarks Frie Forskningsfond, Novo Nordisk Fonden og VILLUM FONDEN.
For yderligere oplysninger:
Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk
Følg pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Uddannelses- og forskningsministeren er rejst til Bruxelles for at drøfte Europas konkurrenceevne29.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er rejst til Bruxelles, hvor hun blandt andet skal drøfte Mario Draghis rapport om Europas konkurrenceevne, der giver anbefalinger til, hvad Europa skal gøre for at undgå at sakke bagud i forhold til Kina og USA.
Regeringen skruer markant op for investeringer i rummet med ny 10-årig rumstrategi18.11.2024 10:01:03 CET | Pressemeddelelse
En fordobling af det frivillige bidrag til det europæiske rumagentur (ESA) skal styrke forskning, innovation og teknologiudvikling inden for den danske rumsektor og gøre det muligt for Danmark at spille en større rolle i rummet.
Presseinvitation: Regeringen præsenterer ny strategi for rumforskning og -innovation14.11.2024 12:30:00 CET | Pressemeddelelse
Pressen inviteres til at deltage i pressemøde i forbindelse med lanceringen af regeringens nye strategi for rumforskning og -innovation. Til pressemødet deltager uddannelses- og forskningsministeren, erhvervsministeren og ESA-astronaut Andreas Mogensen.
Millionbevilling: Ph.d.-projekter skal give ny viden om lærerstuderendes overgang til praksis og børns trivsel12.11.2024 10:15:33 CET | Pressemeddelelse
Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning uddeler i år mere end 30 millioner kroner til 12 praksisnære ph.d.-projekter. Emnerne spænder bredt, og de ph.d.-studerende skal blandt andet undersøge overgangen fra studiet til uddannet lærer og se på pædagogens arbejde med børnenes trivsel.
Ekspertgruppe præsenterer redskab til vurdering af grønne forsknings- og innovationsindsatser7.11.2024 14:48:49 CET | Pressemeddelelse
Ekspertgruppen om forskningens betydning for den grønne omstilling præsenterer et nyt værktøj, som kan hjælpe med at vurdere, hvilke grønne forsknings- og innovationsindsatser, det giver bedst mening at satse på.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum