Vallensbæk Kommune

Stor succes i Vallensbæk Kommunes kontrolindsats fører til over 3 mio. Kr. i besparelser

Del

Vallensbæk Kommune har opnået en imponerende besparelse på over 3 millioner kroner som følge af en målrettet kontrolindsats i løbet af 2023.

Kontrolindsats i Vallensbæk har medført over 3. mio. kroner til kommunekassen. Med dialog og respekt for borgerne har kommunen succes med at spare mange penge.
Kontrolindsats i Vallensbæk har medført over 3. mio. kroner til kommunekassen. Med dialog og respekt for borgerne har kommunen succes med at spare mange penge. Colourbox

Siden 2012 har Vallensbæk Kommune haft en dedikeret Kontrolenhed, hvis opgave det er at afsløre og håndtere tilfælde, hvor borgere modtager ydelser, de ikke er berettigede til.

Størstedelen af besparelserne blev opnået ved at opdage sager, hvor borgerne modtog kontanthjælp, sygedagpenge eller økonomisk friplads, selvom de ikke var berettiget til det. Indsatsen er med til at sikre, at kommunens ressourcer bliver brugt til at hjælpe dem, der har brug for det, og derigennem medvirke til at skabe en retfærdig og økonomisk bæredygtig kommune.

Det betyder at Vallensbæk Kommune nu står frem som en af de kommuner med den mest effektive kontrolindsats, hvilket glæder kommunens økonomidirektør.

- En betydelig del af besparelserne skyldes indsatsen for at forhindre fejludbetalinger i første omgang. Vores fokus er først og fremmest på forebyggelse, fordi vi mener, at de bedst sparede penge er dem, der aldrig bliver udbetalt, siger Peter Werther Andersen, økonomidirektør i Vallensbæk Kommune.

Respekt for borgerne

I kommunens arbejde mod socialbedrageri lægger Kontrolenheden stor vægt på rådgivning, respekt for borgerne og en god dialog. De involverer borgerne og sagsbehandlerne tidligt i sagsforløbet for at sikre en retfærdig behandling.

Derudover samarbejder Kontrolenheden aktivt med andre offentlige myndigheder som Skattestyrelsen og Politiet. Dette samarbejde styrker ikke kun fagligheden, men øger også viden og ekspertise på kontrolområdet.

Borgere, der modtager sociale ydelser, opfordres til altid at kontakte kommunen, hvis der er tvivl om ændringer i deres forhold, som potentielt kan påvirke ydelserne. Det understreges, at det er borgerens pligt at informere kommunen om ændringer, selvom de tror, at kommunen allerede er informeret.

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med knap 18.000 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye