Greve Kommune

Mosede Fort følger planen

Del

Arbejdet med at udbygge og udvikle Mosede Fort fortsætter.

Mosede Fort set fra vandsiden og fotograferet med drone. Man kan se to høfter, som peger ud i det blå vand, og selve museet ligger i en det grønne by-landskab.
Museet Mosede Fort 1914-18 skal udvides med en museumsbygning, og arbejdet skrider fremad.

71 millioner kroner. Så mange penge har Greve Kommunes museum om tiden under 1. Verdenskrig, Mosede Fort 1914-18, indsamlet til at bygge en ny museumsbygning og udvikle den eksisterende udstilling. 

Siden efteråret har medarbejderne arbejdet videre med planerne, og om kort tid bliver der også tilknyttet en rådgiver. 

Arbejdet skrider frem

På det seneste byrådsmøde blev de første penge frigivet til at gå i gang med arbejdet, og samtidig blev byrådet præsenteret for en samlet plan for, hvornår pengene skal frigives i de kommende år, sådan at den nye museumsbygning står klar i 2028. 

Borgmester Pernille Beckmann glæder sig over, at arbejdet skrider frem: 

“En ny museumsbygning med velkomstområde, restaurant og udstilling vil løfte hele området, og det glæder jeg mig til. På byrådsmødet har vi givet bevillingsgiverne bag de store donationer de nødvendige garantier, sådan at pengene kan blive udbetalt. Dermed kan medarbejderne fortsætte arbejdet med at gøre planerne til virkelighed”, siger hun.  

Donationer for millioner

Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Louis-Hansen Fonden har tilsammen doneret 51 millioner kroner til projektet. Desuden har Greve Museum modtaget fem millioner kroner på Finansloven 2018, og resten har Greve Kommune afsat. 

Følg pressemeddelelser fra Greve Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greve Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye