Fors A/S

Energibyen skal være et cirkulært vartegn for mennesker og natur

Del

I Holbæk skal Fors A/S bygge en række tekniske anlæg, og visionen for fremtidens forsyning er nu klar.

Henning Larsen for Fors A/S
Henning Larsen for Fors A/S

Omkring 6,5 km fra Holbæks centrum ligger en mark. For nu er det mark, som marker er flest, men netop her skal Fors A/S bygge et eksempel på, hvordan fremtidens forsyning kan se ud.

Konkret skal der bygges et vandværk, et fjernvarmeværk og en genbrugsplads. Designet er cirkulært og skal understøtte fortællingen om, at vores ressourcer skal indgå i en cirkulær sammenhæng, og at vi skal passe på dem.

”Ansvaret for naturens ressourcer er en integreret del af Fors’ DNA og noget, vi alle er fælles om. Det er vigtigt for os, at en ny energiby i Holbæk skal understøtte fortællingen om den grønne varme og det rene drikkevand og invitere til at tage aktivt del i missionen om at mindske materiale- og ressourcespild,” siger projektleder i Fors A/S Birgit Poulsen og fortæller videre:

”Tekniske anlæg er traditionelt set hverken særligt inviterende eller spændende at se på, og det vil vi gerne ændre på. De tekniske bygninger forbindes af en serie af grønne uderum, som inviterer til ophold for såvel medarbejdere som forbipasserende, og den samlede energiby skal gerne blive et vartegn for vores vision om, at vores fælles natur også er vores fælles ansvar.”

Holbæk Kommune er i gang med at udarbejde lokalplan for området, der blandt andet omfatter Energibyens areal. Lokalplanen forventes at blive sendt i offentlig høring inden sommerferien 2024. Den planlagte start for byggeriet af Energibyen er i 2024. Projektet er stort, og byggeriet vil således gennem føres i etaper. Målsætningen er, at hele Energibyen skal være færdigbygget inden 2035.

Kontakter

Mette Ryberg HerskindPresse- og kommunikationschefPresse & Kommunikation

Tlf:51841446mrh@fors.dk

Billeder

Henning Larsen for Fors A/S
Henning Larsen for Fors A/S
Download
Henning Larsen for Fors A/S
Henning Larsen for Fors A/S
Download

Links

Om Fors A/S

Hos Fors A/S arbejder vi hver dag for at sikre, at naturen forbliver grøn, luften frisk og vandet rent. Vi leverer vand og fjernvarme samt renser spildevand i vores tre ejerkommuner: Roskilde, Holbæk og Lejre. Derudover indsamler vi affald og driver genbrugspladser i Holbæk Kommune. Vi bestræber os på at inddrage, hjælpe og informere vores kunder, så vi sammen kan løfte opgaven om en grønnere fremtid, hvor naturen er i balance.

Vi er ISO-certificerede, hvilket sikrer sammenhæng mellem strategi, politikker, procedurer og konkrete handlinger. Læs mere om vores ISO-certificering her.

Følg pressemeddelelser fra Fors A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fors A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye