Kristendemokraterne

Nye – gamle toner for ældreområdet

Del

KristenDemokraterne hilser den netop lancerede ældrereform velkommen.

”Der er ikke så meget nyt”, udtaler Ældreordfører i KristenDemokraterne, Britta Kristensen: ”Jeg har arbejdet 31 år som hjemmesygeplejerske og visitator, og har på nært hold oplevet, at det fungerer bedst når hjælpen udføres af kendte medarbejdere i samarbejde med borgeren. Det nye ligger i, at man fra regeringens side ønsker at give styringen tilbage til dem, der er tæt på, og vise tillid”.

KristenDemokraternes ældreordfører, Britta Kristensen sidder og kigger direkte mod læseren
KristenDemokraternes ældreordfører, Britta Kristensen KristenDemokraterne Fri anvendelse

Mere tillid og mindre kontrol er helt i tråd med KristenDemokraternes politik, hvor vi bl.a. har fokus på, at de nære selvstyrende teams giver den bedste hjælp til den enkelte borger og det bedste samarbejde mellem borger og hjemme- og sygeplejen. I KristenDemokraterne glæder vi os over intentionen om at skære i kontrollen og styrke tilliden – vi håber det lykkes denne gang.

Langt de fleste medarbejdere gør et kæmpe arbejde for at lytte aktivt og hjælpe borgeren på den bedste måde. Især de mennesker, som ikke selv rækker ud efter hjælp, som ikke kan se, at de ikke klarer dagligdagen, har brug for en helt særlig indsats. De har brug for medarbejdere, der kan lære dem at kende og stille og roligt få lov til at hjælpe. Det kræver tid, tålmodighed og indfølingsevne. Og det lykkes kun med kendte medarbejdere.

Vi i KristenDemokraterne håber, at disse nye tiltag kommer til at fungere i praksis. Vi håber, at det tunge lag af kontrolinstanser, som gennem mange år kun er blevet udvidet, bliver taget væk. Og vi håber virkelig, at de nye toner bevirker, at man ikke altid vil gribe til mere kontrol, hvis der sker en fejl et sted, men derimod ser på årsagen til, at fejlen sker, og lader tilliden råde, så man kan finde en løsning tæt på.

Tænk hvis alle de ressourcer, der bliver brugt på kontrol, føres tilbage til de nære medarbejdere og dermed borgerne. Tænk hvis ressourcerne i stedet blev brugt hos borgerne til at yde den bedst mulige hjælp for dem, der har behovet. Det vil være en festdag for KristenDemokraterne. 

Kristendemokratiske kerneværdier: Værdighed, fællesskab, frihed og ansvar.

Nøgleord

Kontakter

Om Kristendemokraterne

Kristendemokraterne i Danmark er et borgerligt parti, som fokuserer på samfundet gennem familien. Vi har et stort hjerte for naturen, miljøet, klimaet, de mest sårbare i samfundet og mener, at Danmark skal være et positivt bidrag til de svageste - også udenfor vores grænser. Vi bliver kaldt social-konservative og røde-borgerlige, men vi er baseret på en stærk og helt egen kristendemokratisk ideologi. Vi er medlemmer af EPP, som er den største gruppe i Europa-parlamentet.

Følg pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kristendemokraterne

Respekt for selvbestemmelse: Nej til automatisk organdonorregistrering12.2.2024 19:20:16 CET | Pressemeddelelse

KristenDemokraterne står fast i vores respekt for individets selvbestemmelse og de pårørendes rolle i den yderst vanskelige tid, som organdonationsbeslutninger ofte indtræffer i. I lyset af regeringens nye forslag om automatisk organdonorregistrering for alle voksne, ønsker vi at udtrykke vores bekymring og modstand. Vores politik på området for organdonation er funderet i en dyb respekt for individets ret til selv at bestemme over egen krop og organer. Vi mener, at et system, der automatisk registrerer alle som organdonorer, medmindre de aktivt fravælger det, underminerer denne grundlæggende ret.

KristenDemokraterne: Gratis prævention og forbedret seksualrådgivning til unge4.2.2024 05:30:00 CET | Pressemeddelelse

I næste uge er det Uge Sex 2024 – KristenDemokraterne er klar med et udspil til en ændret seksualvejledning og tilbud om gratis prævention til landets unge. I dag er tilbuddet om seksualvejledning til de unge forankret hos klasselæreren i de unges folkeskole. Det er en udmærket løsning, og bl.a. Sex & Samfund har en udmærket hjemmeside www.underviserportal.dk hvor folkeskolelærere og forældre kan søge inspiration til samtalen med de unge omkring, hvordan de skal håndtere hele indgangen til et aktivt sexliv. Det kan bare ikke stå alene.

Dansk fregat i krig og manglende forsvarsinvesteringer1.2.2024 09:14:38 CET | Pressemeddelelse

Mandag den 29. januar, sendte Danmark en af vores moderne fregatter, Iver Huitfeldt, til Rødehavet for at beskytte skibene dernede, da skibstrafikken ved det sydlige smalle Bab el-Mandeb-stræde er kommet under kraftig beskydning gennem de sidste par måneder af Houthierne, der befinder sig i Yemen. Med en besætning på i alt 175 personer, er Danmark ganske enkelt gået i krig i et af verdens brændpunkter, hvilket forpligter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye