Estate

Otte ud af ti ville bo i ejerbolig, hvis de selv kunne vælge

Del

Ejerboligen er en all time favorite, som 78 procent af danskerne ville foretrække at bo i, viser ny undersøgelse.

Selvom lidt over halvdelen af os danskere bor i ejerbolig, ville hele 78 procent af befolkningen faktisk foretrække ejerboligen som deres bolig, hvis de selv kunne vælge. Det viser en befolkningsundersøgelse som Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Estate.

Kun 13 procent ville foretrække at bo i lejebolig på trods af, at 42 procent ifølge Danmarks Statistik bor til leje. For fem procent er det ligegyldigt, mens 4 procent ikke har gjort deres mening op.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate viser undersøgelsen, at de værdifulde mursten, som mange danskere traditionelt sparer op i, ikke er en myte.

- Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved enten at være lejer eller ejer, men undersøgelsen gør det meget klart, at det mest forjættende er at eje sin egen bolig, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han er ikke i tvivl om, at den store overvægt af personer, der ville foretrække at bo i ejerbolig, skyldes to centrale forhold.

- For det første vil de fleste boligejere før eller siden kunne realisere en gevinst, enten ved at have sparet op eller fordi de har oplevet værdistigninger. De seneste ti til tyve år skal man have levet meget isoleret, hvis ikke man har opdaget, at landets boligejere i perioder har været forgyldt og tilsmilet af konjunkturerne, siger Thomas Hovgaard.

Frihed og selvbestemmelse er ikke kun politiske kerneværdier på tværs af befolkningen. Det gælder også for den måde, vi bor på.

- At bo i en bolig, man selv ejer, betyder også, at man som udgangspunkt selv bestemmer. At man både kan have en hund og tænde en cigar, uden at ordensregler forbyder det. Samtidig kan man modsat lejeren, som skal have en meget generøs og forstående udlejer, selv ændre og opgradere sin bolig, som det passer én, siger Thomas Hovgaard.

Hvilken type bolig ville du foretrække at bo i, hvis du frit kunne vælge?

Ejerbolig

71%

Lejebolig

13%

Andelsbolig

7%

Jeg er ligeglad

5%

Ved ikke

4%

Kilde: Epinion for Estate (baseret på svar fra 1.090 respondenter)

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye