Danmark sender officielt bud på VM i cykling

Del

Linjeløbene får mål i København med start i Roskilde og Helsingør.
Enkeltstarterne bliver kørt i Aarhus.

Danmark har afsendt et officielt bud til Den Internationale Cykelunion (UCI) om at blive vært for VM i cykling i 2029. Vinder Danmark buddet, vil Aarhus blive vært for enkeltstarterne, og linjeløbene vil blive afholdt på Sjælland. Løbene vil starte i Helsingør og Roskilde og målstregen er i København.

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:
”Cykelsport er en dansk nationalsport, og derfor sætter vi alt ind for at få VM i landevejscykling ud på de danske veje. Regeringen har prioriteret at få flere sportsevents til Danmark, for det er et fremragende udstillingsvindue for Danmark, der samtidig samler danskerne på tværs af landet. Med VM kan vi vise Danmark frem for verden, og jeg er helt overbevist om, at alle byer som skal ligge asfalt til, kommer til at levere i særklasse, præcis som vi så det under Touren.”

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:
”Vi tager i dag et stort skridt mod at få VM i landevejscykling til Danmark. Det er flere års hårdt arbejde, der ligger bag, og jeg tror på, at det er en begivenhed, der vil vække stor begejstring i hele landet. Danmark er måske et lille land, men en stor cykelnation, og derfor er det helt på sin plads, at VM forhåbentlig snart er på dansk jord. Jeg håber, at vi senere på året kan juble over at være kommende VM-værter.”

Transportminister Thomas Danielsen siger:
"Danmark er et cykelland, og derfor er det helt oplagt, at vi skal være vært for VM i cykling. Store sportsbegivenheder er med til at sætte Danmark på verdenskortet. Det giver en stor oplevelse for publikum. Og så er det med til at holde cykelinteressen ved lige, så endnu flere børn og unge tager cyk-len både i hverdagen og i cykelklubberne."

Det forventes, at Danmark får svar fra UCI i slutningen af september 2024 i forbindelse med VM, som i år afholdes i Zürich, Schweiz.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye