Norlys

Norlys sætter navn på kommende mobildirektør

Del

Når købet af Telia Danmark er godkendt og gennemført, er det Torben Poulsen, der skal stå i spidsen for Norlys’ nye mobilforretning. Torben Poulsen, der i dag er direktør for Norlys’ fibernet, tiltræder med virkning fra den endelige overtagelse, som fortsat forventes at ske i løbet af første kvartal 2024.

I september 2023 underskrev Norlys en aftale med Telia Company om købet af Telias danske forretning, der omfatter cirka 1,9 millioner kundeforhold og et 50 procent ejerskab af Danmarks største mobilnet, TT-netværket. Senere i september stemte et stort flertal af Norlys’ repræsentantskab ja til købet af Telia Danmark.

Norlys afventer i øjeblikket den endelige godkendelse af handlen fra konkurrencemyndighederne i Danmark. Processen skrider planmæssigt frem, og energi- og telekoncernen forventer fortsat at overtage Telia Danmark i løbet af første kvartal 2024. I den forbindelse sker der også et skifte på direktørposten. Torben Poulsen tiltræder således som ny direktør i stedet for Petr Cermak.

- Det vigtigste fokus i de kommende år bliver at afkoble Telia Danmark fra Telia Company og integrere forretningen med Norlys. Det kræver en topchef, der både har kendskab til Norlys-koncernen og har erfaring med at drive en kompleks integrationsproces i Norlys, og her er Torben den helt rette, siger Claus Flyger Pejstrup, der er koncerndirektør i Norlys med ansvar for slutkundeforretningen.

Petr Cermak fortsætter som direktør, indtil Torben Poulsen tager over.

- Petr Cermak har været en stærk direktør for Telia Danmark. Sammen med sit lederteam er han lykkedes med en turnaround, som betyder, at Telia Danmark i dag klarer sig bedre på alle parametre, end da Petr tiltrådte. Det har været en vigtig forudsætning for vores ønske om at købe Telia Danmark. Derfor skal der lyde en stor anerkendelse til Petr, siger Claus Flyger Pejstrup.

Det er både med stolthed og vemod, at Petr Cermak giver stafetten videre.

- Siden 2021 har vi været på en rejse for at genskabe Telia Danmark. Jeg er derfor meget stolt af, at vi med vores holdånd og stærke kultur har opnået de bedste resultater nogensinde, og jeg går ud ad hoveddøren med hovedet højt, siger Petr Cermak.

Fra fibernet- til mobildirektør

Torben Poulsen blev ansat i Norlys-koncernen i 2014 og har blandt andet stået i spidsen for at fusionere fiberforretningerne fra SE og Eniig til én fiberenhed i Norlys, og han var også en af hovedkræfterne bag Norlys’ overtagelse af Stofa. Derudover har Torben Poulsen haft ansvaret for at klargøre Norlys’ fiberforretning til frasalget af en større minoritetspost, som blev gennemført i 2022.

- Jeg glæder mig til, at vores 800 nye kolleger fra Telia kan bidrage til at gøre Norlys-kulturen endnu stærkere. Telia Danmarks ledergruppe har vist, at de kan skabe en succesfuld mobilforretning med kunderne i centrum, og sammen skal vi nu lykkes med den dobbelte opgave både at holde momentum i forretningen og integrere Telia Danmark med Norlys, siger Torben Poulsen.

Norlys sætter i næste uge navn på, hvem der bliver ny fiberdirektør.

Blå Bog Torben Poulsen

  • 2014 – i dag: Norlys. Først som leder af energinettet i SE, dernæst driftsdirektør i Stofa, fra 2016 koncerndirektør i SE med ansvar for salg og drift og fra 2019 (efter fusionen til Norlys) direktør for fibernettet.
  • 2006 – 2014: Vestas. Forskellige ledelsesopgaver på tværs af Supply Chain og produktion i Danmark og udstationering i USA.
  • 1998 – 2006: Lego. Forskellige ledelsesopgaver inden for HR, salg, logistik og produktion i Danmark og udstationeret i USA.
  • Uddannet økonom fra Aarhus Universitet.

Torben Poulsen er født og opvokset i Silkeborg, hvor han også bor i dag. For også fysisk at komme tæt på både medarbejdere og ledere i mobilforretningen flytter han delvist til København, når han tiltræder som direktør.

For the English version of this press release, please see the attached document.

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med 3.500 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, København og en række mindre byer. Vi leverer energi, ladestandere, internet og tv til flere end 1,7 millioner husstande og virksomheder. Norlys er ejet af 800.000 andelshavere.

Vi arbejder for grøn omstilling og digitalisering. Ud over vores kunderettede aktiviteter ejer vi blandt andet landets største elnet og landets største fibernet samt aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading, som handler med energi. Vi ejer også halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye