Vejdirektoratet

Stien der fører Elgårdsmindelunden under E45 i Hørning spærres midlertidigt

Del

De lokale trafikanter i Hørning og omegn må i en periode ud på en omvej for at krydse under E45 Østjyske Motorvej. Den 7. februar lukker Vejdirektoratet midlertidigt for stien, der fører Elgårdsmindelunden under motorvejen, da stitunnelen skal udvides.

Benytter du Elgårdsmindelunden for at krydse motorvejen, må du fra 7. februar ud på en omvej. Foto: Vejdirektoratet
Benytter du Elgårdsmindelunden for at krydse motorvejen, må du fra 7. februar ud på en omvej. Foto: Vejdirektoratet

Den 7. februar spærrer Vejdirektoratet for adgangen under E45 Østjyske Motorvej ved Elgårdsmindelunden i Hørning syd for Aarhus.

De bløde trafikanter må i stedet benytte sig af Gl. Ryvej for at krydse motorvejen.

”Der er en del skoleelever, der benytter stien for at komme til og fra skole. De må i en periode ud på en omvej eller benytte sig af skolebussen. Vi har skiltet med spærringen og planlagt arbejdet i samarbejde med Skanderborg Kommune. Men vi kan ikke undgå, at arbejdet vil give gener for de lokale trafikanter,” siger projektchef Robin Højen Madsen.

Spærringen skyldes, at selve stitunnelen skal udvides for at give plads til flere spor på motorvejen.

Vejdirektoratet beklager de gener, vejarbejdet medfører for de cyklister og gående, som benytter stitunnelen.

Stien forventes at genåbne igen i maj 2024.

Trafikale konsekvenser på E45 Østjyske Motorvej

Udvidelsen af stitunnelen sker som en del af arbejdet med at udvide E45 Østjyske Motorvej fra Aarhus Syd til Aarhus Nord. Her skal de mange broer, tunneler og andre bygværker bygges om eller erstattes af nye, så der kan blive plads til de ekstra spor i hver retning.

Hastigheden på motorvejen omkring Aarhus er allerede sat ned til 80 km/t, og køresporene er indsnævret som følge af motorvejsudvidelsen.

null
E45 Østjyske Motorvej skal udvides med et ekstra spor i hver retning mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord. Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet udvider motorvej E45 mellem Kolding og Randers flere steder på en i alt 60 km lang strækning. Snart bliver det nemmere og hurtigere at komme frem.

Læs mere om udvidelsen af E45 og hold dig opdateret på de trafikale gener, mens der bygges på trafikinfo.dk

Kontakter

Billeder

Elgårdsmindelunden krydser under motorvejen i Hørning. Fra den 7. februar må de lokale ud på en omvej, når Vejdirektoratet spærrer stitunnel. Foto: Vejdirektoratet
Elgårdsmindelunden krydser under motorvejen i Hørning. Fra den 7. februar må de lokale ud på en omvej, når Vejdirektoratet spærrer stitunnel. Foto: Vejdirektoratet
Download
E45 Østjyske Motorvej ved Hørning syd for Aarhus. Foto: Vejdirektoratet
E45 Østjyske Motorvej ved Hørning syd for Aarhus. Foto: Vejdirektoratet
Download

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Presseinvitation: Vejdirektoratet præsenterer årets vejprojekter for 5,5 mia. kroner26.2.2024 09:00:00 CET | Presseinvitation

Onsdag den 6. marts deltager omkring 240 entreprenører i Vejdirektoratets Leverandørdag i Middelfart for at blive klogere på de kommende projekter. Vejdirektoratet har inviteret branchen for at fortælle om de mange nye projekter, og hvilke opgaver projekterne kaster af sig, som branchen kan byde på. Formålet er at sikre, at udbudsprocessen går så smidigt som muligt, så både leverandørbranchen og Vejdirektoratet sparer tid og dermed penge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye