Coop runder milepæl med 2 millioner medlemmer

Del

De senere års vækst i medlemmer betyder, at hele 2.000.000 danskere nu i fællesskab ejer Coop

Coop runder medlem nr.  2 mio. I 2016 var 1,6 mio. danskere medlemmer af foreningen Coop amba. Nu, 8 år senere, har tallet passeret 2 mio. Det betyder, at foreningen har budt velkommen til mellem 25.000 og 70.000 medlemmer om året, siden Coop kunne fejre 150-års jubilæum.

For 200 kr. bliver man medejer af Coop. Det er 2 mio. danskere nu, og derfor er Coop landets største medlemsejede virksomhed målt på antal medlemmer. Fra slutningen af januar markerer Coop at have nået en milepæl i millionklassen.

Sammen ejer andelsselskabets medlemmer knap 1000 butikker, en bank, et investeringsselskab, FDB Møbler og mere til. Både Coop og de selvstændige brugsforeninger i Coop er 100 % ejet af medlemmerne. Der er altså ingen aktionærer, som skal have udbytte af forretningen. Co-op betyder kooperativ, dvs. samarbejde, og det er netop medlemsdemokratiet og fælleseje, som gør Coop helt unik.

Formand i Coop, Lasse Bolander, siger:

”Jeg er glad for, at vi har så mange medlemmer. I Coop gør vi os umage med hele tiden at være blandt de mest ansvarlige og ordentlige virksomheder, samtidig med at vi skal sikre, at vores virksomheder er økonomisk bæredygtige. Vi står på andelstanken og det at tage fælles ansvar for samfundet. Det betyder, at vi går forrest, når det handler om økologi, sundhed, miljø og etisk handel. Men det betyder også, at vi spiller en vigtig rolle i foreningsliv og lokale fællesskaber i både by og på land. Jeg er glad for at se, at flere og flere danskere melder sig ind i Coop, og jeg håber, at mange af dem vil benytte anledningen til at deltage i demokratiet og få indflydelse på foreningen Coop.”

Stor kampagne med ekstra medlemsfordele

Fra den 29. januar til 29. februar kører Coop en stor kampagne for at fejre milepælen. Det betyder, at man som medlem skal huske at vise Coop-kort eller registrere Coop appen, når der handles. I hele kampagneperioden er der ekstra gode medlemstilbud og flere spil i Coop appen. Der er også lodtrækning om 4 store TUI-rejsegavekort blandt alle medlemmer, som handler i perioden (og registrerer kort/app). Se mere om fejringen på https://medlem.coop.dk/

Alle medlemmer er også medejere og ejer med det betalte indskud en lille del af Coop. Ved udmelding betales de 200 kr. tilbage.  Medlemskabet giver adgang til personlige tilbud, medlemstilbud, bonus og gratis Samvirke hver måned. Downloades Coop appen, kan der opnås yderligere fordele af medlemskabet. Der kan fx oprettes en FordelsKonto med op til 15% i bonus på en række varemærker, ligesom man kan springe køen over og bruge Scan & Betal løsningen i alle Coops butikker.

Brugsens, SuperBrugsens og Kvicklys butikker har ca. 480 lokale bestyrelser med omkring 3500 medlemsvalgte bestyrelsesmedlemmer. Alle medlemmer kan stille op til bestyrelsen for at gøre en forskel for sin butik og for sit lokalområde.

Kontakter

Kommunikationsdirektør, Coop amba, Lars Aarup: 30919266

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop forenkler og øger fokus på kerneforretningen27.6.2024 15:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Med Konkurrencestyrelsens godkendelse af aftalen mellem Coop amba og OK kan Coop Danmark nu for alvor fortsætte rejsen med atter at gøre Coop Danmark til en lønsom virksomhed, der fortsat går forrest på ansvarlighed med stor lokal forankring. ”Med aftalen har vi fået tilført kapital til at investere i vores butikker og til at træffe de nødvendige beslutninger. Enkelthed og fokusering bliver nogle af de centrale elementer i den indsats, vi har sat i gang, og nu foretager vi nogle nødvendige tilpasninger, for at vi kan sikre fundamentet for et lønsomt Coop. Et Coop, der fortsat skal være den bedste arbejdsplads for de ca. 40.000 kollegaer og et mere attraktivt sted at handle for de ca. 800.000 daglige kunder i SuperBrugsen, Kvickly, Brugsen og 365discount”, siger adm. direktør Thor Skov Jørgensen. Coop sælger således 35 butikker og lukker 19 butikker landet over. Der pågår i øjeblikket forhandlinger om salg af yderligere et antal butikker. Samtidig forhandles der med udlejere om nedsætte

Coops IT-selskab fortsætter væksten24.6.2024 08:50:00 CEST | Pressemeddelelse

Lobyco – der er specialiseret i digital kommunikation mellem detailhandel og forbrugere – øgede i 2023 omsætningen fra 142 mio. kr. til 156 mio. kr. Resultatet blev et overskud på 8,9 mio. kr. mod 11,1 mio. kr. året før. En væsentlig årsag til væksten i salget er, at flere internationale aktører er begyndt at anvende Lobycos løsninger, som danskerne kender fra bl.a. den prisvindende og meget anvendte Coop App. Lobycos produkter anvendes nu af kæder i Nordamerika, New Zealand, Island, Rumænien, Irland, Finland, Grønland og selvfølgelig Danmark. Og er på vej ud på flere markeder. ”Der er i hele verden lige nu stor interesse for at flytte kommunikationen over på effektive digitale kanaler, som kan give kunderne nogle ekstra fordele. De resultater, vi har skabt med Coop Appen, åbner døre på mange markeder, fordi vi kan dokumentere, at man kommer effektivt ud til mange kunder på denne måde,” siger adm. direktør Jan Madsen, Lobyco. Coop Appen er Danmarks førende digitale medlems- og loyalite

Ny adm. direktør for Coop6.6.2024 13:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Thor Skov Jørgensen, 42 år, tiltræder 19. juni som ny adm. direktør/CEO for Coop Danmark A/S. Han kommer fra jobbet som finansdirektør/CFO i energiselskabet OK. “Efter at vi har haft en grundig afdækning af mulige kandidater, er vi overbeviste om, at vi med Thor har fundet den helt rigtige CEO til at stå i spidsen for de omfattende forandringer, som Coop skal igennem. Jeg har haft fornøjelsen af at lære Thor at kende igennem de seneste 6 måneder og har mødt et godt menneske, en god leder og en yderst kompetent dagligvareleder. Thor vil sikre et stærkt fokus på drift og lønsomhed og samtidigt styrke Coops særkende, herunder vores kollegaers potentiale og forstærke Coops position på markedet,” siger bestyrelsesformand Jeff Gravenhorst. Coop indgik for knap to måneder siden en historisk aftale med OK, der indebærer, at OK køber en del af Coop Danmark og sammen med Coop amba tilfører selskabet to milliarder kr. i ny kapital. Med aftalen får OK bestemmende indflydelse over Coop Danmark. Lig

700 Coop-butikker holder åbent Grundlovsdag3.6.2024 08:34:48 CEST | Pressemeddelelse

Alle større butikker skal være lukkede Grundlovsdag, 5. juni. Men de mindre butikker må gerne holde åbent. Derfor kan man på onsdag handle helt som normalt i ca. 700 af Coops butikker. Det er først og fremmest Brugsen/Dagli´Brugsen og 365discount, hvor godt 630 butikker holder åbent hele Grundlovsdag. De resterende er Kvickly og SuperBrugsen, som er placeret ved havne- eller turistområder, hvor der er dispensation for lukkeloven. Man kan se åbningstiderne i den lokale butik, på butikkens hjemmeside eller i Coop appen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye