Københavns Museum

Vinterferie med rådhusduen Flaks, porcelænsmaling og Københavns smukkeste plakater

Del

Flyv gennem Københavns historie med rådhusduen Flaks, en ny folder for børn og deres familier viser vej, eller få en børneguide, hvor børn fortæller, hvad de synes er sjovt, sejt eller klamt på museet (!) Både voksne og større børn kan være kreative på den populære porcelæns-workshop i Arkæologisk Værksted, hvor vi maler på genbrugsporcelæn med inspiration fra arkæologiske fund. Det er ved at være sidste chance for at se udstillingen med nogle af de smukkeste plakater, der skabt til København, og meget andet godt fra plakatkunstneren Ib Antonis hånd – se udstillingen og børnesporet med hans finurlige tegninger i børnehøjde.
Kig også forbi Café Spirrevippen, der frister med nybagte teboller og andet hjemmebag 
😊

Rådhusduen Flaks som tøjdyr sammen med sin familie
Rådhusduen Flaks med famile - mød dem på Københavns Museum Foto Københavns Museum

Nyhed: Find Flaks Mærk historiens vingesus når du flyver med Flaks gennem Københavns historie

  • Gå-selv-guide rundt på museet i hele museets åbningstid i uge 7 og 8

Mest for børn: På Københavns Museum bor der en, museet ikke har fortalt jer om. Det er Flaks. Flaks er en lille bydue, der er født og opvokset i København. Den stammer fra den oprindelige familie af rådhusduer, som boede i Rådhusets tårn som levende brandalarm i slutningen af 1800-tallet. Nu bor Flaks med sin familie på Københavns Museum. Her i vinterferien kan du finde Flaks 10 steder rundt på museet. Er du klar til at tage med? Få folderen med Flaks i billetsalget. Gratis adgang for børn og unge under 18 år, voksne med entré.

Ny gratis børneguide

  • Gå-selv-guide rundt på museet i hele museets åbningstid i uge 7 og 8

Københavns Museum er for alle. Med den nye, trykte ”Børneguide” – skabt af børn, til børn – kan du gå på opdagelse på museet og følge et spor som børn har valgt rundt i udstillingerne. Der er lagt op til fælles oplevelser og undren, og sikkert også nye perspektiver på historien, når den gode museumsoplevelse bliver udforsket i børnehøjde.

Det har børn sagt om:

- De gamle telefoner i rummet om husets historie: ”Det er ret sjovt, at der nogle, der tager telefonen, når man ringer op”

- Parykken fra 1600-tallet i Amalienborg-rummet: ”Det er også her den klamme, indespærrede, sorte og crusty paryk er”

... og der er mange flere guldkorn at finde i guiden, som du kan få i billetsalget 😊 Gratis adgang for børn og unge under 18 år, voksne med entré.

Se udstillingen før det er for sent: ”Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni”

  • Indtil 29. februar

 ”Fantastisk relevant udstilling, som stadig giver resonans i udlandet”, ”Herlige plakater – begavet humor!” og ”Gå ikke glip af et besøg”. Dét er blot et lille udpluk af de positive kommentarer fra folk, der har set Københavns Museums anmelderroste udstilling om den verdenskendte danske plakatkunstner, Ib Antoni. I en sand guldalderperiode for dansk plakatkunst fra 50’erne til 70’erne skabte Ib Antoni nogle af de kendteste med motiver som Den lille havfrue, den flinke garder og den ikoniske TIVOLI-lampe. Dyk ned i Ib Antonis farverige verden inden udstillingen lukker.

Gratis adgang for børn og unge under 18 år, voksne med entré.

Læs mere om udstillingen her: Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni | Københavns Museum (kk.dk)

Workshop: Porcelænsmaling med inspiration fra arkæologiske fund

  • 10.-18. februar når du vil mellem kl. 11 og 14 (med længere introduktion kl. 11)

Kom med til vores populære porcelænsworkshop som vi gentager i Arkæologisk Værksted. Vi dekorerer med tuschmaling på genbrugsporcelæn, mens vi ser på smukke skår af flere hundrede af år gammelt porcelæn. Bliv inspireret af de ægte arkæologiske fund til at upcykle secondhand hvide kopper, tallerkner og skåle til noget helt unikt og smukt. Skynd dig at købe billet før de bliver revet væk som sidste gang!

Workshop: Porcelænsmaling i Arkæologisk Værksted - Københavns Museum - Aktiviteter og omvisninger (kk.dk)

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Rådhusduen Flaks som tøjdyr sammen med sin familie
Rådhusduen Flaks med famile - mød dem på Københavns Museum
Download
Barn flyver væk med ballon tegnet af Ib Antoni
Børnesporet i Ib Antoniudstillingen barn med ballon
Download
Barn ser på lastbil i Ib Antoni udstilling
Barn ser på lastbil i Ib Antoni udstilling
Download
Hænder, der holder et krus, der bliver malet med tusch
Porcelænsworkshop med tusch
Download
Familier samlet om en montre på Københavns Museum mens de ser på børneguiden
Familier med børneguide på Københavns Museum
Download

Links

Om Københavns Museum:

Besøg Københavns Museum og bliv klogere på hovedstadens historie. Fra de første istidsjægere til de ældste spor af byen fra vikingetiden. Over pest og brande til nutidens Christiania. Se det 600 år gamle skibsvrag, et skelet af en kriger fra middelalderen og den kæmpe nøgle til Vesterport. Få overblik over byen på den nye interaktive bymodel. 

Stormgade 18
1555 København V

Åbent alle dage:
Mandag-onsdag kl. 10-17
Torsdag kl. 10-20
Fredag kl. 10-17
Lørdag-søndag kl. 11-17

www.copenhagen.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Museum

Pressevisning: Se fotoudstillingen "Min butik!" før den åbner!24.4.2024 06:14:44 CEST | Presseinvitation

Pressen har mulighed for at se udstillingen fra onsdag 24. april 2024 på Københavns Museum. For yderligere oplysninger samt fotos kontakt: Regitze Westergaard, EZ4F@kk.dk eller 4042 6458 "Min Butik! Fotos fra Wongs Grill til RC Rens" kan ses af alle 1. maj – 20. oktober 2024, mens den officielle åbning finder sted 29. april kl. 16-19 Byens små nichebutikker bliver ofte udråbt som udrydningstruede i kampen mod kædebutikker og storcentre. Men hvem er de, og hvordan går det egentlig med dem? Fotograf Ulf Svane og historiker Mathias Kobberrød Rasmussen tager os med rundt til hundesalonen, petroleumslampeforhandleren, persiennevaskeriet (!) og mange flere i København for at give et levende øjebliksbillede af stederne og deres indehavere. Kom med på en tour de force i en broget verden af karismatiske ekspedienter, et virvar af stilarter og en lokal ånd et stykke væk fra byens hovedstrøg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye