Nu åbner investeringsordning til Danmarks grønne styrkepositioner

Del

Regeringen åbner nu den nye målrettet grønne investeringsordning med et budget på 1 mia. kroner i 2024. Pengene skal gå til at forsvare og forstærke Danmarks grønne styrkepositioner.

For at forsvare og forstærke danske grønne styrkepositioner, har regeringen lanceret en ny målrettet, midlertidig og grøn investeringsordning.

Den grønne investeringsordning kan give enten direkte støtte eller favorable lån og garantier til virksomheder, der vil etablere ny eller udvide eksisterende produktion inden for vindteknologi og elektrolyseteknologi. Ordningen omfatter også underleverandører hertil.

”Verden er forandret, og det er vi som regering nødt til at indrette os efter. Derfor griber vi ud efter mulighederne for at give målrettet støtte til vores grønne industri. Statsstøtte er ikke en dansk ide. Men vi må se i øjnene, at statsstøtte er blevet et internationalt konkurrencevilkår, og derfor skal vi forsvare og forstærke danske grønne styrkepositioner. For det er dem, der skal forme fremtidens løsninger for den grønne omstilling og sikre grønne jobs,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

For at styrke udviklingen af grønne teknologier, og understøtte investeringer i grøn industriproduktion i Europa har EU midlertidig tilladt statsstøtte i 2024-2025 til investeringer i produktionsfaciliteter inden for udvalgte grønne teknologier frem til udgangen af næste år. Det er denne mulighed, som Danmark udnytter til at forsvare og forstærke de grønne styrkepositioner inden for vindteknologi og elektrolyseteknologi til power-to-x.

Den specifikke støtte vil afhænge af virksomhedernes behov. Der kan maksimalt gives støtte på 15 pct. af investeringsomkostningerne ved direkte tilskud, mens der kan gives op til 20 pct. af investeringsomkostningerne ved brug af lån eller garantier.

Ordningen administreres af Danmark Eksport- og Investeringsfond (EIFO), og der er åbent for ansøgninger fra tirsdag 30. januar.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye