FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Flot politisk aftale om social- og sundhedsuddannelserne

Del

”Danmark har behov for flere faglærte og for kvalificeret arbejdskraft på en lang række områder, bl.a. i sundheds- og ældreplejen. Derfor er det rigtig glædeligt, at regeringen med en bred politisk aftale i dag lægger grunden for, at flere skal vælge og gennemføre en SOSU-uddannelse," siger Nanna Højlund.

Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Nanna Højlund.
Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Nanna Højlund.

Regeringen er fredag eftermiddag sammen med et bredt politisk flertal blevet enige om en ny aftale for sosu-uddannelserne.

Det er blandt andet aftalt, at trepartsforhandlinger skal sikre, at elevløn på grundforløbet for elever over 25 år også omfatter social- og sundhedshjælperuddannelsen. Desuden skal der drøftes en forøgelse af det antal lærepladser, som kommunerne som minimum er forpligtede til at oprette.

Det er blandt andet også aftalt at permanentliggøre kvalitetsmidler på sosu-uddannelserne, der står til at bortfalde. At øge sprogscreening og sprogstøtte til elever med behov. Og man vil sikre, at flere skal kunne tage en fuld social- og sundhedshjælperuddannelse via AMU-systemet.

”Det er rigtig glædeligt, at regeringen nu lægger grunden for, at flere i fremtiden vælger en sosu-uddannelse. Jeg håber virkelig, at vi via trepartsforhandlinger kan nå frem til en aftale om obligatorisk elevløn på grundforløb 2, så der er samme vilkår for begge sosu-uddannelser. Jeg er sikker på, at det vil tiltrække endnu flere elever, siger næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Nanna Højlund og fortsætter:

”Det har været et stort ønske hos os længe at få øget minimumsdimensioneringen, som i dag er på 9.000 lærepladser på sosu-uddannelserne. Vi har tidligere set, at der bliver optaget flere, når der er sikkerhed for, at der er en ledig læreplads på området, så det er helt oplagt at indgå en aftale om et ambitiøst løft.”  

Kontakter

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: En glædens dag med godkendt Platformsdirektiv i EU11.3.2024 18:11:38 CET | Pressemeddelelse

Efter hårde forhandlinger gav EU’s beskæftigelsesministrer mandag grønt lys til, at personer, der arbejder for digitale arbejdsplatforme såsom Wolt, Foodora, Uber m.fl., fremover kan få adgang til almindelige arbejdstagerrettigheder som f.eks. feriepenge, pension eller løn under sygdom. I Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er vi meget tilfredse med, at vi nu står med et direktiv, som kan bane vej for, at platformsarbejdere får adgang til ordentlige arbejdsvilkår, lyder det fra Flemming H. Grønsund, næstformand i FH.

Vi skal have et trygt miljø på erhvervsskolerne24.1.2024 08:47:57 CET | Pressemeddelelse

Det er stærkt bekymrende, at hver syvende elev på erhvervsskolerne bliver udsat for uønsket seksuel opmærksomhed på skolen. Udover det åbenlyst problematiske for eleverne, kan det få betydning for optaget på erhvervsskolerne, hvis ikke studiemiljøet er trygt. Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslår at, at børne- og undervisningsministeren straks indkalder parter til en drøftelse af løsninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye