Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren annoncerer dansk millionstøtte til anti-korruption i Ukraine

Del

Annonceringen sker i forbindelse med udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens besøg i Ukraine i dag. 

Danmark har siden 2016 stået i spidsen for EU’s anti-korruptionsprogram (EUACI) i Ukraine. Det er støtte til tredje fase af det program, som udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens i dag har annonceret under et besøg i Ukraine.

“Allerede inden Ruslands ulovlige invasion gjorde Ukraine store fremskridt på korruptionsdagsordenen, og selv mens landet er i krig, har de formået at fortsætte den positive udvikling. Men der er fortsat områder, der kan forbedres, og det er afgørende for Ukraines EU-drømme, at vi hjælper dem med at komme i mål,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

EU bidrager til den kommende fase af programmet med over 70 millioner kroner, mens Danmark bidrager med knap 60 millioner kroner.

Programmet har blandt andet fokus på at fremme åbenhed og integritet i genopbygningen af Mykolaiv gennem et tæt samarbejde med borgmesteren og hans team.

Det er planen at udarbejde best practices for genopbygningen af Mykolaiv, der kan anvendes i andre ukrainske byer. 

Lars Løkke Rasmussen orienterede om den danske støtte til EU’s anti-korruptionsprogram på et møde i dag med den ukrainske udenrigsminister Dmytro Kuleba.

De to udenrigsministre mødtes i den ukrainske by Mykolaiv, som Danmark har fået et særligt ansvar for at genopbygge. 

Her mødtes de for officielt at åbne Danmarks nye ambassadekontor i Mykolaiv. Dermed har Danmark både en ambassade i Kyiv og et ambassadekontor i Mykolaiv.

Samtidig drøftede de blandt andet, hvordan Danmark og Ukraine kan videreudvikle samarbejdet om Mykolaiv, og hvordan Danmark fortsat kan støtte Ukraine i sin kamp mod Rusland.

“Ukraine kæmper stadigvæk for hele Europas frihed og sikkerhed. Det skal vi støtte dem i, og derfor er vi et af de lande, der yder mest støtte til Ukraine relativt til vores størrelse. Vi har et særligt ansvar for genopbygningen af Mykolaiv, og med åbningen af et ambassadekontor i byen kan vi gøre genopbygningsindsatsen mere effektiv,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Den danske udenrigsminister mødtes desuden med studerende på Mykolaivs skibsbygningsuniversitet samt byens guvernør, borgmester og regionsrådsformand. 

For yderligere information, kontakt pressevagten@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny dansk humanitær støttepakke skal sikre akut og livreddende nødhjælp til Ukraines mest sårbare7.5.2024 07:18:28 CEST | Pressemeddelelse

Over to år efter Rusland invaderede Ukraine, har knap 15 millioner mennesker ifølge FN behov for nødhjælp. Dette udgør ca. 40 % af befolkningen, der stadigvæk befinder sig i Ukraine. Krigen rammer særligt de mest sårbare ukrainere, herunder kvinder, børn og ukrainere på flugt. Derfor bidrager regeringen nu med 250 millioner kroner, som skal hjælpe de hårdest ramte ukrainere med at imødekomme basale behov.

Danmark og Gates Foundation styrker båndene for at finde løsninger på klimaforandringers konsekvenser for global sundhed6.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I anledning af Bill Gates’ besøg i Danmark i dag, har minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, og Bill Gates underskrevet en aftale om at udstikke retningen for et stærkere og bredere samarbejde mellem Danmark og Gates Foundation. Den skal fremme løsninger inden for områder som global sundhed, klimatilpasning og ligestilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye