Verdo Holding A/S

Vild tilslutning til fjernvarmen i Randers

Del

Energikoncernen Verdo har i de seneste år haft travlt med at tilslutte nye fjernvarmekunder. Nu viser nye tal, at helt op mod 90 procent af husejerne i de områder, som er blevet koblet på fjernvarmen, har valgt at skifte olie- og gasfyr ud med fjernvarme.

Verdo i gang med at udrulle fjernvarme i Over Hornbæk.
Verdo i gang med at udrulle fjernvarme i Over Hornbæk. Foto: Jakob Lerche.

I områder som Neder Hornbæk og Over Hornbæk i den vestlige del af Randers har henholdsvis 90 og 82 procent af alle husstande valgt at vinke farvel til de fossile brændsler. I Romalt syd for Randers er 77 procent af alle ejendomme med olie og gas foreløbig blevet konverteret til fjernvarme, og flere er på vej. Der kommer jævnligt nye tilslutninger i forbindelse med ombygninger og ejerskifte.

Det er tal, der begejstrer fjernvarmechefen hos Verdo, Karsten Randrup:

”Jeg er utrolig glad for, at vi oplever så høj tilslutning. Det viser, at Randers i de her år tager nogle store skridt væk fra de fossile brændsler. Det er godt for klimaet, og det er godt for priserne og forsyningssikkerheden, når vi er mange på fjernvarmen i de områder, vi dækker”, siger Karsten Randrup.

Den høje tilslutning kan skyldes flere ting, men en af dem er sandsynligvis udviklingen i gasprisen. Selvom vi er kommet igennem energikrisen, ligger gasprisen stadig på et niveau, der er markant højere end før energikrisen. Aktuelt er gasprisen omkring 72 procent højere end niveauet i 2019 og 2020.

Omregnet betyder det, at det koster 19.300 kroner om året inkl. moms at opvarme et såkaldt standardhus med gas, mens det tilsvarende koster 11.251 kroner at opvarme et standardhus, som er tilsluttet fjernvarme fra Verdo i Randers.

”Der er nok ingen tvivl om, at gasprisen spiller en rolle, men det er svært at sige præcist hvor meget. Vi oplever også flere, der bare synes, at det er nemmere og mere trygt end at skulle håndtere sit eget fyr, og endelig er der dem, der skifter til fjernvarme, fordi klimaproblemerne bliver mere og mere nærværende. For mig er det egentlig ikke så vigtigt, hvad årsagen er. Jeg er bare glad for, at vi kan bidrage så markant til den grønne omstilling”, lyder det fra Karsten Randrup.

Hos Verdo håber man nu på tilsvarende høj tilslutning i de kommende fjernvarmeprojekter i Stevnstrup og Harridslev. I begge områder er der allerede positive forhåndstilkendegivelser fra omkring 60 procent af husstandene, og typisk stiger antallet i takt med, at udrulningen går i gang. 

I 2023 tilsluttede Verdo i alt 738 husstande og over 70.000 m2 erhvervsareal til fjernvarmen, heraf 498 husstande og 66.000 m2 erhvervsareal i Randers.

FAKTA

Et standardhus er defineret som et hus med et varmeforbrug på 18,1 MWh.

Pr. 19. januar 2024 var prisen for naturgas i et standardhus på 19.300 kroner årligt inkl. moms.

Med de nye priser fra Verdo pr. 1. januar 2024 koster et standardhus opvarmet med fjernvarme:

  • I Randers: 11.251 kroner årligt inkl. moms.
  • i Herning:  13.315 kroner årligt inkl. moms.

Kontakter

Billeder

Grafen viser, hvor mange boliger der er konverteret fra naturgas og olie til fjernvarme i henholdsvis Neder Hornbæk, Over Hornbæk og Romalt. Tallene viser udelukkende reel omstilling, altså husstande der allerede er konverteret.
Grafen viser, hvor mange boliger der er konverteret fra naturgas og olie til fjernvarme i henholdsvis Neder Hornbæk, Over Hornbæk og Romalt. Tallene viser udelukkende reel omstilling, altså husstande der allerede er konverteret.
Download
Verdo i gang med at udrulle fjernvarme i Over Hornbæk.
Verdo i gang med at udrulle fjernvarme i Over Hornbæk.
Download
Udrulning af fjernvarme i Over Hornbæk
Udrulning af fjernvarme i Over Hornbæk
Download
Karsten Randrup, fjernvarmechef Verdo.
Karsten Randrup, fjernvarmechef Verdo.
Download
Udrulning af fjernvarme i Over Hornbæk.
Udrulning af fjernvarme i Over Hornbæk.
Download

Om Verdo Holding

Energikoncernen Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner mere end 100.000 kunder med el, vand og/eller varme. I koncernen indgår desuden en række kommercielle forretninger.

Verdo er en formålsdrevet virksomhed, som i 2021 blev omdannet til et andelsselskab. Missionen er at drive og udvikle bæredygtig kritisk infrastruktur til gavn for kunder og fremtidens samfund.

Følg pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Verdo Holding A/S

Verdo og Dansk Fjernvarme inviterer til debat om fremtidens energi på Folkemødet.7.6.2024 14:01:39 CEST | Pressemeddelelse

Er fremtidens varme røgfri? Og hvilken rolle spiller energisektoren, når det handler om at udnytte Danmarks sparsomme areal bedst muligt? Det er de centrale spørgsmål i to paneldebatter, hvor førende eksperter fra energisektoren sætter fremtidens energiforsyning til debat. Begge debatter foregår fredag den 14. juni i Næsgaardens hyggelige have med Anders Breinholt som moderator til at styre slagets gang.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye