Løvekapital til nordjysk mobilcover skal mindske drugging i nattelivet

Del

Hvert år ender alt for mange feststemte unge med at blive forgiftet, drug raped eller røvet, når de uforvarende drikker en drink med iblandet sløvende narkotika. Det har den nordjyske virksomhed Porsentech besluttet at sætte en stopper for med et nyt mobilcover med indbygget narkotika-sniffer. Markedet for coveret er globalt, og derfor valgte gæsteinvestor i Løvens Hule Thomas Visti at investere i virksomheden i seneste udgave af programmet.

Kathrine Marie Elmers egenudviklede mobilcover Cover-me er på vej til at blive patenteret på globalt plan, og den indbyggede sensor kan ud over at opsnappe tegn på drugging give en indikation på, om man har drukket for meget til at køre bil – eller om man har dårlig ånde.
Kathrine Marie Elmers egenudviklede mobilcover Cover-me er på vej til at blive patenteret på globalt plan, og den indbyggede sensor kan ud over at opsnappe tegn på drugging give en indikation på, om man har drukket for meget til at køre bil – eller om man har dårlig ånde.

Pilot, psykolog og iværksætter Kathrine Marie Elmer har brugt de seneste to år på at udvikle det nye mobilcover Cover-me, der via en indbygget sensor og en app kan advare intetanende bygængere om, at deres drink er ”spiked” med sløvende narkotika eller lægemidler. Fra 2021 til 2022 steg antallet af drugging-tilfælde med 41 procent, og hele 535 unge henvendte sig samme år til Giftlinjen efter at have drukket en drink med et iblandet bedøvelsesmiddel. Flere og flere unge ender således på hospitalet efter en ellers glad aften i byen med symptomer på eksempelvis hukommelsestab, blackouts og forgiftning. Derfor indeholder Cover-me også en nødkontakt, så man lynhurtigt kan kontakte enten en ven, et familiemedlem eller 112.

Kathrine Marie Elmers egenudviklede mobilcover Cover-me er på vej til at blive patenteret på globalt plan, og den indbyggede sensor kan ud over at opsnappe tegn på drugging give en indikation på, om man har drukket for meget til at køre bil – eller om man har dårlig ånde. Alle tre dele lige anvendelige i nattelivet, og derfor endte hun da også med at gå hjem med en investering på 500.000 kroner for 10 procent af virksomheden.

  • Ét tilfælde af drugging er ét for meget. Derfor besluttede jeg i forbindelse med min EMBA på CBS at igangsætte udviklingen af en ekstra lugtesans, som du altid har med i lommen, og som lynhurtigt kan afgøre, om din drink er forgiftet; om du har drukket for meget, eller om du har dårlig ånde. Jeg tror meget på, at den her lille nightlife-pakke vil appellere til både de unge og deres forældre, og jeg er ekstremt glad for, at jeg nu får så erfarne kræfter med ombord. Sammen skal vi nu have lagt en strategi for den fremtidige videreudvikling af produktet samt hele vores markedsstrategi. Med et globalt patent i hånden er jeg sikker på, vi går en særdeles travl og lys fremtid i møde, siger Kathrine Marie Elmer, CEO i Porsentech, der forventer at kunne påbegynde salget af produktet inden for 2-3 måneder.

Teknologien i coveret udnytter kunstig intelligens til at kunne lugte sig frem til enten narkotika, alkohol eller dårlig ånde. I fremtidige lanceringer fra Porsentech vil sensoren desuden kunne opsnappe tegn på røg eller dårligt indeklima. Sensoren er i princippet uintelligent, så den kan programmeres til at lugte efter stort set alt. I virksomhedens første cover er det dog bedøvelsesstofferne, der optræder hyppigt i nattelivet, hvor Kathrine Marie Elmer ser det største potentiale for coveret. Som krisepsykolog har hun selv vejledt en lang række unge mennesker efter en drugging-episode.

  • Det er ekstremt grænseoverskridende at opleve et blackout efter at have drukket bare en lille tår af en spiked drink. Og som forælder er det jo noget nær ens værste mareridt. Derfor håber jeg, at coveret kan blive en del af standardudrustningen, når de unge mennesker fremover skal i byen, understreger Kathrine Marie Elmer.

For gæsteinvestor i Løvens Hule Thomas Visti er det netop kombinationen af software og hardware, der gør PorSenTech til en oplagt investeringsmulighed.

  • PorSenTech har ramt et sweetspot i markedet, som samtidig også tjener til at beskytte unge mennesker, der går i byen. Det er prisværdigt. Hvis vi gør det rigtigt, kan vi skalere Cover-me internationalt, og når man ser på Kathrine Marie Elmers faglige baggrund som både pilot og psykolog må man forstå, at vi har at gøre med en særdeles ambitiøs og målrettet iværksætter. Det gør bare den her investering endnu mere lovende, kommenterer Thomas Visti.

Læs mere om Porsentechs mobilcover Cover-me på www.porsentech.com

For yderligere information, kontakt venligst:

Kathrine Marie Elmer, CEO, grundlægger, Porsentech, mobil +45 96592626 / kathrine@porsentech.com

Thomas Visti, investor, +45 60482146 / tv@vistiunlimited.com

Presseservice:

Jacob Lange, Lange PR, +45 20763020 / jacob@langepr.dk

Kontakter

Billeder

Pilot, psykolog og iværksætter Kathrine Marie Elmer har brugt de seneste to år på at udvikle det nye mobilcover Cover-me, der via en indbygget sensor og en app kan advare intetanende bygængere om, at deres drink er ”spiked” med sløvende narkotika eller lægemidler.
Pilot, psykolog og iværksætter Kathrine Marie Elmer har brugt de seneste to år på at udvikle det nye mobilcover Cover-me, der via en indbygget sensor og en app kan advare intetanende bygængere om, at deres drink er ”spiked” med sløvende narkotika eller lægemidler.
Download

Følg pressemeddelelser fra Lange PR

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lange PR

Specialister i 3D-print gik efter ny løve - og fik hende10.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det var ikke pengene, men erfaringen, som LAB3D jagtede i dette års sidste afsnit af Løvens Hule. De to unge stiftere gik efter at få Louise Herping Ellegaard med ombord i deres virksomhed, der 3D-printer produkter og netop har lanceret en banebrydende pakkeløsning til landets skoler. Investeringen på 300.000 kroner fra Louise Herping Ellegaard skal blandt andet hjælpe LAB3D med at skalere udlejningen af 3D-printere og -software til skolerne.

Bakteriedræbende sengetøj høster tre x Løve-guld3.3.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Generelt vasker vi danskere vores sengetøj alt for sjældent. Og efter bare syv dages brug uden vask stiger antallet af bakterier i sengetøjet til 17.000 gange den mængde, der er på et toiletsæde. Derfor har aarhusianske DAWN udviklet en serie af sengetøj i økologisk bomuld med den særlige egenskab, at det aktivt dræber 99,9 procent af alle bakterier. Dermed mindskes behovet for de dyre maskinvaske, og det kunne de to løver Jesper Buch og Christian Arnstedt sammen med special guest-løve Tommy Ahlers ikke stå for.

Århusiansk rejsebureau for håndværkere vil bygge ny tradition for sabbatår24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Det er næsten kutyme, at gymnasieelever efter endt studie og national fejring takker ja til et af de utallige tilbud om en dannelsesrejse til alverdens eksotiske egne. På erhvervsskolerne er der til gengæld hverken hue eller nationale overskrifter, når tusindvis af tømrere, smede og murere hvert år står med svendebrevet i hånden. Ligeledes er håndværkernes primære tilbud om et udlandsophold ofte en kold skurvogn i Norge eller Grønland – inkl. 70 timers arbejdsuge. Det vil et rejsebureau for håndværkere gøre op med. Og efter en stor investering på 800.000 kroner i Løvens Hule står ScandiMate nu godt rustet til at indfri ambitionerne om at hjælpe landets håndværkere ud i verden, hvor det vel at mærke er oplevelserne og ikke indersiden af en ellers eksotisk arbejdsplads, der er i centrum.

Intelligent dansk drik rejser kloge penge i Løvens Hule24.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tankstationer og supermarkeder bugner af drikke med såkaldt sundhedsfremmende egenskaber, og derudover propper vi danskere os med alt lige fra slik til kaffe og energibarer for at øge vores produktivitet. Faktum er blot, at ingen af produkterne reelt gør noget godt for kroppen og primært får blodsukkeret og koncentrationsevnen til at opføre sig som en yoyo. Det har århusianske Clutch Nutrition sat sig for at ændre med en nyudviklet plantebaseret drik, som virksomheden betegner som intet mindre end verdens sundeste. Det fik i aftenens udgave af Løvens Hule Christian Arnstedt og Jacob Risgaard til at investere 800.000 kroner i det, der gerne skal blive til verdens førende funktionelle drik.

Eventyrligt univers leger sig til løvekapital17.2.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Børn kopierer som bekendt de voksne, og derfor er der flere og flere små poder, der bruger alt for meget tid foran skærmen eller mobiltelefonen. Derfor vil stifter af Eventyrakademiet Anna Hasselby gøre sit til, at minderne fra barndommen ikke opstår med en masse elektronik i hånden. I stedet har hun skabt mysterier, familiegåder og agentspil, som børn og voksne sammen kan lege med i weekender, ferier og til fødselsdage. Det kunne den legesyge løve Jacob Risgaard ikke stå for, og derfor købte han i seneste udgave af Løvens Hule 15 procent af Kastrup-virksomheden Eventyrakademiet.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye