Nye tiltag skal forebygge mobning og chikane på danske skibe

Del

Det skal være sikkert og trygt at arbejde som søfarende på et dansk skib. Derfor bad erhvervsministeren Søfartsstyrelsen og erhvervets parter om at komme med nye tiltag, der skal dæmme op for mobning og chikane på danske skibe.

Det skete på baggrund af en undersøgelse af chikane og mobning på danske skibe fra Center for Maritim Sundhed og Samfund på Syddansk Universitet. Undersøgelsen viste bl.a., at 17 pct. af respondenterne har oplevet mobning, imens 11 pct. har været udsat for chikane.

Nu er de nye tiltag klar. Erhvervets parter vil bl.a. målrette uddannelse af skibsledelsen samt sikre bedre klagemuligheder for ofrene. Derudover skal domstolene ved dom i særligt grove tilfælde kunne fratage en søfarendes mulighed for at gøre tjeneste på danske skibe. Samtidig vil Søfartens Arbejdsmiljøtjeneste få flere muligheder for at forebygge og håndtere tilfælde af mobning og chikane.

”Som søfarende skal man ikke frygte chikane og mobning – hverken på baggrund af køn, etnicitet mv. Jeg vil gerne takke alle de søfarende, som er stået frem og fortalt om deres oplevelser. De oplevelser skal ingen have, når man går på arbejde. Derfor er det helt afgørende, at erhvervet får taget hånd om de problemer, der er kommet frem i lyset. De nye tiltag er et vigtigt skridt for at komme denne uacceptable adfærd til livs. Nu skal tiltagene ud at leve, og jeg er glad for at konstatere, at alle parter i erhvervet er klar til handling,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

”Alle skal kunne møde trygt på arbejde uden at frygte mobning eller nogen form for chikane. Derfor har vi i rederierne længe haft fokus på at ændre kulturen om bord på vores skibe og sikre, at der er plads til alle. Det er en udfordring, som vi kun kan løse i fællesskab i branchen. Det er vi klar til, og jeg ser derfor frem til at få de nye tiltag søsat, så de sammen med alle vores andre initiativer kan sikre, at vi kommer mobning og chikane til livs,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

”Undersøgelsen har givet erhvervet vigtig og konkret information om arbejdsforholdene for de søfarende på dansk flaget skibe. Den viste desværre, at alt for mange har været udsat for chikane og mobning, mens de var på arbejde om bord. Det er derfor glædeligt, at erhvervets parter i tæt samarbejde er kommet frem til en række konkrete tiltag, der skal bekæmpe mobning og chikane i den danske handelsflåde. Vi ser frem til, at de nye tiltag bliver implementeret, hvilket vi vil bakke 100 procent op omkring, og vi sætter stor pris på erhvervsministerens støtte,” siger Ole Philipsen, formand for CO-Søfart og Metal Maritime.

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

Invitation til offentliggørelse af rapport fra Ekspertgruppe for fremtidens erhvervsstøtte19.2.2024 06:00:55 CET | Pressemeddelelse

Ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte præsenterer sine anbefalinger til principper for fremtidens erhvervsstøtte samt sanering af erhvervsstøtten. Pressen inviteres til pressemøde i Eigtveds Pakhus. Pressemøde v. formand for ekspertgruppen Christian Frigast og medlem Jeppe Druedahl:Tid: Mandag den 19. februar 2024 klokken 14:00. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 13:30. Sted: Strandgade 25D, 1401 København. Tilmelding er nødvendig, og skal ske til presserådgiver Emma Burchardt, e-mail: emmbur@em.dk, tlf.: 91 39 94 23.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye