Forsikring & Pension

Skiferien kan få et knæk

Del

Mange danskere er i gang med at skrive pakkelister til den årlige skitur. Men mange glemmer at skrive en meget vigtig ting på listen: Rejseforsikringen.

Mange tror, at det blå sygesikringskort er nok på pisterne, men det kan blive en dyr fornøjelse kun at have dét med i kufferten. 

Vi danskere er nemlig gode til at komme til skade på løjperne og pisterne. Så et godt råd fra Forsikringsoplysningen lyder: Få styr på rejseforsikringen inden skiferien. Sidste år fik 1.300 danskere hjælp fra SOS International. Det var særligt knæ og underben, der fik skader på skife-rien. 

- Du skal nok blive behandlet, hvis du kommer til skade under din skiferie, men det er en god ide, at tjekke om din egen forsikring er gyldig, og om den dækker skisport og hjemtransport fra ferien, hvis uheldet er ude, siger Anne Garde Slothuus, forsikringsekspert hos Forsikringsop-lysningen.

- Har du glemt rejseforsikringen, kan du få dig en slem økonomisk mavepuster, hvis uheldet er ude og du f.eks. skal transporteres hjem med et ambulancefly. Her dækker det blå sygesikringskort nemlig ikke, siger Anne Garde Slothuus.

Det koster mellem 20.000-50.000 kr. at blive transporteret hjem, og hvis man i værste fald får brug for ambulancefly til en specialtransport, vil det være meget dyrere. 

- Uden en rejseforsikring, der dækker dig på skiferien, skal du selv have pengene op af lommen. Sørg derfor for at supplere det blå kort med en rejseforsikring og tjek, om man i givet fald har den rigtige rejseforsikring, som også dækker skiferier. Nogle rejseforsikringer kræver nemlig, at man køber en tillægsforsikring, der dækker skisport, siger Anne Garde Slothuus.

Hun minder også om, at det f.eks. er obligatorisk at have tegnet en ansvarsforsikring, når du står på ski i Italien. Ansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen, og du kan få et certifikat på forsikringen, hvis du henvender dig til dit forsikringsselskab. Hvis man ikke kan fremvise dokumentation for ansvarsforsikringen, kan man risikere at få inddraget sit liftkort og tvunget til at købe en forsikring.


Gode råd når du skal på skiferie
Norge og Sverige: Det er lovpligtigt at køre med vinterdæk fra 1. december – 31. marts. Det er også en rigtig god idé at medbringe snekæ-der.

Italien: Har de strengeste sikkerhedsregler i Europa. Den 1. januar 2022 indførte italienerne et krav om obligatorisk ansvarsforsikring på pisterne. Ansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen.

Østrig: Det er lovpligtigt at køre med vinterdæk fra 1. november til 15. april og det er en god idé at medbringe snekæder eller snesokker. Vær opmærksom på, at der kan være områder (blåt skilt med snekædesymbol), hvor bilen skal udstyres med snekæder, og hvor snesokker ikke er lovligt.

Frankrig: Det er lovpligtigt at køre med vinterdæk i visse områder fra 1. november til 31. marts. Se fransk hjemmeside med kort her
Snekæder skal benyttes, hvis skiltningen indikerer det.

Europa: Husk refleksvest når du kører ned igennem Europa 

Forsikringsguiden.dk kan man nemt sammenligne rejseforsikringer på både dækning og pris.

Kontakter

Billeder

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Nu må private køre taxi på små øer – så husk forsikring1.7.2024 13:45:41 CEST | Pressemeddelelse

RETTELSE FRA TIDLIGERE UDSENDT PRESSEMEDDELELSE: FORELØBIGT FIRE ØER, OG IKKE 27, ER FRA I DAG UNDTAGET TAXILOVEN. FLERE KAN ANSØGE OM UNDTAGELSE. 4 danske småøer er nu undtaget fra taxiloven, så privatpersoner kan bruge deres private bil til at transportere passagerer mod betaling. God ide, mener Forsikringsoplysningen. Men sørg for at have forsikringen i orden, inden du bruger din bil som taxi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye