Seniorer blomstrer på arbejdsmarkedet

Del

Flere seniorer vil fortsætte deres arbejdsliv, og det kan der faktisk være god grund til, viser undersøgelse. Gevinst for det enkelte medarbejder og for samfundet, men det kræver tilpasning, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, der med budskabet “Lev godt, arbejd længere” vil sparke gang i en mere positiv snak om længden af danskernes arbejdsliv.

Illustration: AI/TEKNIQ Arbejdsgiverne
Illustration: AI/TEKNIQ Arbejdsgiverne

Fyrre, fed og færdig skal nok i højere grad erstattes af femogtres, frisk og fremtidsorienteret. Seniorerne på det danske arbejdsmarked giver i stigende grad udtryk for, at de gerne vil fortsætte med at arbejde.  

Antallet af medarbejdere over 70 år er næsten fordoblet de seneste 10 år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Og der gemmer sig et stort potentiale i at fokusere mere på de midaldrende og ældre dele af arbejdsstyrken, hvis vi som samfund skal kunne håndtere de vigtige opgaver, der ligger forude. Det er baggrunden for, at TEKNIQ Arbejdsgiverne nu sætter fokus på emnet under overskriften “Lev godt, arbejd længere”.  

- Hvis vi som samfund skal få både varmepumper og vindmøller til at snurre i tilstrækkelig grad i fremtiden, så er vi dybt afhængige af, at flere vil fortsætte længere tid på arbejdsmarkedet. Løsningen er at fokusere mere på rammerne for, hvordan det bedst kan lade sig gøre. Bliver det gjort på den rigtige måde, kan det samtidig vise sig at være enormt givende for både den enkelte medarbejder og virksomheden, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer det tekniske erhvervsliv.  

Føler sig friskere end jævnaldrende på pension 

En analyse fra Faglige Seniorer viser, at cirka 45.000 mellem 60 og 74 år forventer at trække sig fra arbejdsmarkedet i år. Ud af dem vil cirka 9.500 gerne fortsætte, hvis de kan få mere fleksibilitet ind i deres arbejdsliv. Det handler blandt andet om at gå ned i tid og seniordage, men også anerkendelse og udfordrende opgaver spiller ind, ifølge undersøgelsen.  

Det flugter meget godt med elementerne i en undersøgelse, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, har stået bag. Her sammenligner man 67-årige, der har trukket sig fra arbejdsmarkedet med andre 67-årige, der stadig arbejder. Det interessante er, at de beskæftigede oplever både bedre helbred og en højere livskvalitet i forhold til deres jævnaldrende, der er gået på pension.   

Deres trivsel bliver omvendt presset af stramme tidsplaner og højt arbejdstempo. Derfor handler det i al sin enkelhed om at få de to ender til at mødes for at skabe fremtidens arbejdsmarked. 

- Det viser med al tydelighed, at der er et solidt fundament at bygge videre på. Vi er nødt til at gøre op med myterne og fokusere på, at langt arbejdsliv også kan være et godt liv, hvor virksomhederne kan drage nytte af mange års opsparet viden, og medarbejderne får mere livskvalitet af at holde sig i gang, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. 

Læs mere på TEKNIQ Arbejdsgivernes temaside om seniorernes betydning for fremtidens arbejdsmarked  

Yderlig info, kontakt: 

Michael Degn, presseansvarlig i TEKNIQ Arbejdsgiverne: 77 42 42 27 

Kontakter

Billeder

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Links

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer en stor del af virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye