Region Midtjylland

Regionsrådsmedlemmer hædret med Dannebrogordenens Ridderkors

Del

Regionsrådet fejrede i dag, 24. januar, at regionsrådsmedlemmerne Ib Bjerregaard og Morten Flæng af Hendes Majestæt Dronning Margrethe er tildelt Dannebrogordenens Ridderkors

Regionsrådsmedlemmerne Ib Bjerregaard (tv) og Morten Flæng med Dannebrogordenens Ridderkors i reverst og blomsterbuketter i hænderne.
Hendes Majestæt Dronning Margrethe har tildelt regionsrådsmedlemmerne Ib Bjerregaard (tv) og Morten Flæng Dannebrogordenens Ridderkors. Efter regionsrådsmødet blev de fejret af kolleger i regionsrådet og familiemedlemmer. Region Midtjylland

Regionsrådsmedlemmerne Ib Bjerregaard (V) og Morten Flæng (S) er af Hendes Majestæt Dronning Margrethe tildelt Dannebrogordenens Ridderkors for deres store politiske virke.

Regionsrådsformand Anders Kühnau overrakte på vegne af Kongehuset regionsrådsmedlemmerne Ib Bjerregaard og Morten Flæng Ridderkors, blomster og lykønskninger. Ordenerne bærer Dronning Margrethes monogram over korset og er nogle af de sidste der uddeles med hendes monogram.

- I har sat jeres tydelige præg på udviklingen i vores region. I er ildsjæle, som brænder for det, som I tror på og engagerer jer i. Med jeres høje grad af erfaring og engagement er I værdifulde ambassadører for Region Midtjylland, siger Anders Kühnau. 

Ib Bjerregaard (V) har været aktiv i kommunal-, amts- og regionspolitik i 30 år, heraf 17 år i amtsråd og regionsråd.

Morten Flæng (S) har i mere end 30 år været folkevalgt i kommunal- og regionalpolitik.

Virke for danske interesser

Regionsrådsmedlemmer skal opfylde tre krav for at komme i betragtning til Dannebrogordenens Ridderkors: De skal som minimum være valgt for femte gang til amts- eller regionsråd, de skal fungere i rollen som politiker, være i besiddelse af særlige personlige egenskaber og værdier, som støtter op om det politiske arbejde i regionsrådet og fremmer udviklingen i hele regionen og så skal de udvise respekt for demokrati, borgere og ansatte.

Fakta om Dannebrogordenen

  • Det er den regerende monark, der er ordensherre.
  • Dannebrogordenen, der blev indstiftet af Christian 5. i 1671, kan tildeles "danskere og udlændinge for fortjenstfuld civil eller militær embedsgerning, for særlig indsats inden for kunst, videnskab og erhvervsliv eller for virke for danske interesser."

Læs om danske ordner og medaljer her

Kontakter

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye