Falck

Falck vokser organisk og øger investeringer i digitalisering

Del

Falck-koncernen realiserede en omsætning på 11.913 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 486 mio. kr. for regnskabsåret 2023. Den organiske vækst udgjorde 3,9 procent for året.

Falck realiserede et positivt finansielt resultat for året 2023, som udover at opfylde forventningerne var båret af en stabil og bredt forankret organisk vækst.

Sundhedskoncernen formåede igennem 2023 at løfte investeringerne i digitalisering og forretningsudvikling til 200 mio. kr. Investeringerne blev finansieret fra driften og fortsætter igennem 2024, hvor der investeres omkring 225 mio. kr. i digitalisering og digitale sundhedsløsninger.

Årsresultatet er præget af, at Falck for alvor har genvundet momentum på det amerikanske marked, hvor Falcks ambulancetjeneste med omkring 2.800 medarbejdere i dag servicerer over 8 mio. mennesker på den amerikanske Vestkyst. Igennem en række initiativer er operationen og bemandingssituationen forbedret, hvilket har resulteret i, at overskuddet er blevet fordoblet. Sideløbende er større kontrakter blevet forlænget, og der udrulles helt nye healthcare-at-home initiativer.

”Jeg ser tilbage på et godt år, hvor vi både har leveret en stabil organisk vækst, mens vi samtidig har taget en lang række strategiske skridt hen imod et stærkere, mere innovativt og digitalt Falck, der er godt rustet til fortsat at investere og skalere de sundhedsløsninger, som der er stor efterspørgsel på i de markeder, hvor vi opererer. Det amerikanske ambulancemarked er både et stort og vigtigt marked for os, og derfor er jeg særlig stolt af, hvordan vi er lykkes med at styrke vores operation og position i Californien,” siger Jakob Riis, administrerende direktør for Falck.

Igennem året har Falck øget sin colombianske abonnementsforretning med brede sundhedstilbud og brug af telemedicin samt igangsat nye strategiske healthcare-at-home initiativer i både Polen, USA og Danmark, hvor akutte situationer foregribes igennem monitorering eller behandling i eget hjem. Disse initiativer skaber mere tryghed for borgerne, forebygger akutsituationer og reducerer presset på sundhedssystemerne.

Falck leverede omkring 9,4 mio. sundhedsydelser inden for forebyggelse, behandling og rehabilitering af mental og fysisk sundhed i 2023. Falck arbejder målrettet med at nedbringe sin CO2-udledning, og formåede at reducere udledningen af CO2 med 5,1% i 2023.

Falck forventer at opnå en organisk vækst på et lavt, et-cifret niveau og en EBITA-margin på 4-5% for regnskabsåret 2024.

Finansielle hovedpunkter

  • Omsætningen udgjorde 11.913 mio. kr. i 2023 mod 12.030 mio. kr. året før, eksklusive testaktiviteterne. Omsætningen faldt som følge af bl.a. frasalget af ambulancetjenesten i Storbritannien i 2022 samt indvirkningen af faldende valutakurser på bl.a. den amerikanske dollar.  
  • Driftsresultatet før særlige poster mv. (EBITA) landede på 486 mio. kr. mod 517 mio. kr. sidste år, eksklusive testaktiviteterne. EBITA i 2023 var lavere end året før som følge af frasalg, valutakursudviklingen og udgiftsførte investeringer. 
  • Periodens resultat landede på 334 mio. kr. mod 921 mio. kr. sidste år, inklusive testaktiviteterne.
  • De frie pengestrømme efter skat var 650 mio. kr. mod -18 mio. kr. sidste år, eksklusive testaktiviteterne.
null

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Falck Danmark

Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Dette har gjort os internationalt førende inden for healthcare, ambulancetjenester og brandberedskab.

Falck har i dag aktiviteter i 26 lande og har omkring 25.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra Falck

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Falck

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye