Meresalg Marketing

At navigere gennem ekspropriationsprocessen: Råd og rettigheder for berørte parter

Del

Det kan virke voldsomt at skulle opgive hele sin ejendom eller dele af samme til offentlige myndigheder, og der er derfor en række krav, der skal være opfyldt, før de offentlige myndigheder kan ekspropriere. Af den årsag kan det virke uoverskueligt at kende sin retsstilling i denne type sager, og det kan derfor være en god ide at kontakte en advokat med speciale i sager om ekspropriation

Grundlæggende kræves der følgende:

  • At der er lovhjemmel til indgrebet,

  • At der er tungtvejende samfundsmæssige hensyn, der godtgør, at ekspropriation er nødvendig.

  • At der udbetales fuld erstatning for ekspropriationen.

De samfundsmæssige hensyn

Der er stort set altid lovhjemmel til denne type sager, da lovgivningen udstrækker sig til mange specialområder. Der kan dog opstå et spørgsmål om, hvorvidt indgrebet er nødvendigt og for omfattende i forhold til formålet med ekspropriationen. 

Til tider sker der det, at kommunens ekspropriation til dels er nødvendig, men at en del af ekspropriationen går ud over, hvad der er nødvendigt. Det kan for eksempel være en situation, hvor kommunen kræver at ekspropriere hele ejendommen, men det kun er nødvendigt at ekspropriere en del af haven eller lignende. 

Det er en grundlovssikret ret, at dette spørgsmål kan blive prøvet ved domstolene. I en sådan situation er det en fordel med faglige øjne på situationen. Her kan en advokat hjælpe i en kommende retssag, og advokaten kan tage stilling til, om der er en mulighed for at vinde sagen.

Erstatningen

Erstatningen fastsættes ud for et skøn over, hvor meget ejendommen er værd på tidspunktet for ekspropriationen, hvor udgangspunktet er markedsprisen. Er det kun en del af ejendommen, der bliver eksproprieret, fastsættes erstatningen ud fra ejendommens værdiforringelse. Der er ikke konkret lovgivning på, hvor stor erstatningen skal være, og hvad man kan få erstatning for. Her bliver man nødt til at kigge på praksis og taksationskommissionens afgørelser. 

En anden erstatningspost i ekspropriationssager er eksempelvis flytteomkostninger eller andre tab, der har direkte forbindelse til ekspropriationen.

Du eller andre er berørt af ekspropriation

Ekspropriation er et svært juridisk emne, der kan være uoverskueligt for den almene borger. Derfor er det altid en god ide at kontakte en advokat, der kan se på din sag, og rimeligheden i denne. Dette kan både være i den indledende proces forud for afgørelse om ekspropriation, eller hvis du ikke er tilfreds med den offentlige myndigheds afgørelse af ekspropriationen, herunder erstatningen. 

Følg pressemeddelelser fra Meresalg Marketing

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meresalg Marketing

Hvad er Google SGE? Sådan bliver du klar til fremtidens SEO15.7.2024 16:23:41 CEST | Pressemeddelelse

Med den stadigt skiftende digitale verden er det vigtigt at holde sig opdateret på de nyeste trends inden for søgemaskineoptimering (SEO). En af de mest spændende og innovative udviklinger på området er Google Search Generative Experience (SGE). Men hvad er Google SGE, og hvordan kan du forberede dig på fremtidens SEO? Her dykker vi ned i konceptet og giver dig indsigt i, om det er en god idé at samarbejde med et erfarent SEO-bureau.

Nemt og hurtigt årsregnskab - Sådan revolutionerer Digital Revisor processen8.7.2024 10:56:47 CEST | Pressemeddelelse

I erhvervslivet udgør årsregnskabet en afgørende dokumentation, der sammenfatter virksomhedens økonomiske aktiviteter i løbet af et regnskabsår. For virksomheder klassificeret under den danske årsregnskabslov som klasse B, klasse C eller D, herunder børsnoterede virksomheder, er det ikke blot et krav, men en juridisk forpligtelse at udarbejde og indberette årsrapporter til Erhvervsstyrelsen.

Vand med logo øger virksomheders branding25.6.2024 11:59:23 CEST | Pressemeddelelse

At investere i vandflasker er en effektiv måde at integrere branding i hverdagen på, som både medarbejdere og kunder vil sætte pris på. Det skyldes blandt andet: 1. Øget brandgenkendelse Når medarbejdere, kunder eller samarbejdspartnere bruger vandflasker med dit logo, øger det synligheden af din virksomhed. Hver gang flasken bruges i offentlige rum, på kontoret, til møder eller events, bliver dit brand eksponeret for en bredere målgruppe. Det skaber en konstant påmindelse om din virksomheds tilstedeværelse og styrker brandgenkendelsen. 2. Bæredygtig profil Ved at tilbyde genanvendelige vandflasker med logo viser din virksomhed, at den værdsætter bæredygtighed og miljøbevidsthed. Engangsplastikflasker er en stor belastning for miljøet, og ved at skifte til genanvendelige alternativer bidrager din virksomhed til at reducere plastikaffald. Dette kan forbedre virksomhedens omdømme og appellere til miljøbevidste kunder og partnere. 3. Medarbejdertrivsel og sundhed At tilbyde vandflasker ti

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye