Vallensbæk Kommune

Robotter skal pakke medicin for ældre

Del

Dosispakket medicin har færre fejl og giver samtidig de ældre mere fleksibilitet.

En ældre mand i oilskinsjakke står ved en disk på et apotek med sit køb i hånden.
Hans Nedergaard og hans kone Grethe Nedergaard har hentet hver deres første rulle med dosispakket medicin. Vallensbæk Kommune

Flere ældre i Vallensbæk skal fremover have deres medicin pakket af robotter. I hvert fald hvis det står til Vallensbæk Kommune, som kan se flere fordele ved dosispakket medicin. Det fortæller chef for Pleje og Omsorg, Susanne Ormstrup.

- Teknologien er faktisk så veludviklet, at den dosispakkede medicin er en måde at øge patientsikkerheden for vores ældre borgere, fordi vi alt andet lige kan undgå menneskelige fejl, når en sygeplejerske skal pakke mange medicintyper på en gang til en periode på 14 dage fordelt på morgen, middag og aften, siger Susanne Ormstrup.

En anden fordel er, at de små engangsposer, hvor der står navn, CPR-nummer og hvornår man skal tage medicinen, gør det let for borgeren at tage sin medicin – og se, hvis man er kommet til at glemme en dosis.

Større frihed

Nogle af de borgere, der sætter pris på muligheden for at få dosispakket medicin er ægteparret Grethe og Hans Nedergaard.

- Det kan vi lige så godt prøve, og så sparer vi jo skattepenge, når der ikke skal komme en sygeplejerske her hver anden fredag – selvom det nu er hyggeligt nok, at hun kommer, siger 92-årige Hans Nedergaard med smil i øjnene.

Hans kone Grethe på 86 år er enig.

- Så længe vi selv kan holde styr på det, så gør vi det. Så er vi heller ikke afhængige af at skulle være hjemme de dage, og det er jo meget rart selv at kunne planlægge sin tid, siger Grethe Nedergaard.

Færre fejl og mere tid

Når Vallensbæk Kommune den kommende tid vil foreslå de borgere, der er i stabile medicinforløb, at skifte til dosispakket medicin, håber man, at det samtidig vil give mere tid til den direkte dialog med kommunens borgere.

- Vi ved, at der fremover kommer flere ældre, og antallet af sygeplejersker følger ikke med. Ved at lægge opgaven over i en velfærdsteknologisk løsning får vores sygeplejersker i fremtiden bedre tid sammen med de ældre til eksempelvis at pleje et sår eller skifte en sonde, siger chef for Pleje og Omsorg, Susanne Ormstrup.

Fakta

Hvad er dosispakket medicin?

Dosispakket medicin er en rulle med små engangsposer med al din medicin for en 14-dages periode. Hver pose indeholder den medicin, du skal tage på et bestemt tidspunkt – for eksempel morgen, middag eller aften. På poserne kan du se, hvornår medicinen skal tages.

Sådan får du dosispakket medicin

Dosispakket medicin er egnet til borgere, der er i stabile medicinforløb. Nogle typer af medicin tåler ikke lys eller skal opbevares på køl, og de egner sig ikke til dosispakket medicin.

Du kan både tale med din læge eller apoteket om at få din medicin dosispakket. Har du kontakt med hjemme- eller sygeplejen i Vallensbæk Kommune, kan du også kontakte dem for mere information.

Velfærdsteknologi i Vallensbæk

Dosispakket medicin er en af de velfærdsteknologier, som Vallensbæk Kommune arbejder med. Center for Pleje og Omsorg er også ved at undersøge, om ældre, der lider af demens, kan have glæde af at låne en talende pillerobot, der kan udlevere deres medicin på det rigtige tidspunkt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

En kvindehånd holder en lille pose med en scanningskode frem og tekst påført.
Hver dosis medicin har tekst påført med hvem, medicinen er til, hvornår den skal tages, og hvilken medicin der er tale om.
Download
Et ældre ægtepar er trukket ind i et mindre lokale, hvor en apoteker sidder ned og instruerer.
Apoteket giver rådgivning og forklarer, hvordan den nye type medicin skal tages, når borgerne får dosispakket medicin udleveret første gang.
Download

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 18.000 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye