Kongernes Samling

Nytårskoncert med Aarhus Solist Ensemble på Koldinghus

Del

Lørdag 27. januar fremfører Aarhus Solist Ensemble sammen med operasanger og skuespiller Jesper Brun-Jensen Igor Stravinskys mesterværk “L’Histoire du Soldat” i Kirkesalen på Koldinghus. Mens ensemblet fremfører musikken, optræder Jesper Brun-Jensen som fortæller i eventyret om soldaten, som vender hjem fra krig og bliver snydt af Djævelen.

Jesper Brun-Jensen har i samarbejde med Aarhus Solist Ensembles medlemmer skabt en unik version af librettoen, hvor de tilpasser historiens karakterer til danske dialekter og stereotyper. Værket er oprindeligt skrevet som en fortælling, der ledsages af en instrumental septet bestående af violin, kontrabas, klarinet, trompet, fagot, basun og slagtøj. Værket blev udtænkt af komponisten selv og af den schweiziske forfatter C.F. Ramuz. Det er baseret på et russisk folkeeventyr.

Århus Solist Ensemble er et musikerkollektiv bestående af debuterede og studerende fra Solistklassen fra Det Jyske Musikkonservatorium, musikere fra Aarhus Symfoniorkester og andre  musikere fra Aarhus-området. Ensemblet stræber efter at bidrage til det jyske kulturmiljø med kammermusik på højeste plan samt at støtte det enorme musiske talent i området, blandt andet gennem tværfaglige projekter med uddannelsesinstitutioner og andre kunstformer.

Om eventyret
Eventyret fortæller historien om soldaten, der vender hjem fra krigen og bliver snydt af Djævelen. Djævelen foreslår, at soldaten bytter sin violin ud med en magisk bog, med hvilken han kan læse fremtiden. Soldaten accepterer tilbuddet og bruger de næste tre dage, som på magisk vis bliver til tre år, med Djævelen, hvor han lærer ham at spille violin, mens Djævelen lærer ham at fortolke indholdet af bogen.

Praktisk info
Hvornår: Lørdag 27. januar kl. 19.00-20.00. (Dørene åbner ½ time før koncertstart)
Hvor: Kirkesalen på Koldinghus
Pris: 175 kr. | 150 kr. for årskortholdere

Læs mere her: https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/post/nytaarskoncert-historien-om-en-soldat/

Kontakter

Billeder

Om Kongernes Samling

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

400 år gammel dansk tradition kommer til live i påsken på Koldinghus15.3.2024 14:12:09 CET | Pressemeddelelse

I påskeferien fra 23. marts til 1. april sætter Koldinghus fokus på kongelige historier og påsketraditioner. Slottet inviterer bl.a. på kongelig æggejagt, hvor man kan lære mere om kongelige personer. Besøgende kan også prøve kræfter med en 400 år gammel tradition, bindebrevet, der var forløberen for gækkebreve, som vi kender i dag. Og traditionen tro er springvandet i Slotsgården pyntet med blomster og grønt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye