J-Popkai

Danmarks største festival for japansk popkultur er tilbage

Del

J-Popcon vender tilbage, når festivalen indtager de vante lokaler i Øksnehallen og DGI Byen i vinterferien den 16.-18. februar. I løbet af weekenden vil vi byde over 4000 gæster velkommen, når de samles om anime, manga, cosplay og meget mere.

Foto: Robert Alexander Melsen

J-Popcon har siden 2000 været et fristed for alle, der dyrker Japan og landets popkultur, og 2024 bliver ingen undtagelse. Garvede entusiaster møder de nysgerrige nybegyndere, når festivalen skaber et unikt mødested for mennesker med fælles interesser og muligheden for at opleve nogle helt særlige events, forhandlere og gæster. Kom og oplev en eksplosion af farver, former og smukke kostumer fra det øjeblik, du træder indenfor i Øksnehallen, der hen over en weekend forvandles til et mekka for alt, der har med japansk popkultur at gøre.

I år byder vi endnu engang på nogle helt særlige gæster. Fra Dallas, Texas har vi stemmeskuespilleren James Cheek, der har lagt stemme til flere populære serier som Heaven Official’s Blessing og One Piece samt arbejdet på hitserier som den vikingeinspirerede Vinland Saga. I løbet af weekenden afholder han både paneler, Q&As og events, hvor alt fra diversitet, dubbing-industrien og stemmeskuespillet er helt i centrum. Derfor har vi også danske stemmeskuespillere på programmet, nemlig Jan Tellefsen og Ann Hjort, som har givet danske stemmer til serier som Dragon Ball og Pokémon.

For de musikinteresserede har vi et helt særligt event, når Stig Rossen gæster vores hovedscene med et brag af en koncert. Den danske skuespiller og sanger er kendt for hovedroller i hitmusicals som Les Misérables, Atlantis og Chess, men når det kommer til popkulturen, kender vi ham særligt fra film som Mulan, Tarzan og Bjørnebrødre.

Til de spilinteresserede findes J-Popcons store Game Room, hvor man kan prøve de nyeste konspolspil, klassiske retrospil, dansemåtter og deltage i konkurrencer. I år får vi besøg af både udenlandske og danske spilnavne, bl.a. britiske Spag og danske ThaRixer, der sætter esport og speedrunning på programmet, både til paneler og live sessioner.

I år er Øksnehallens midte omdannet til en oase af kunstnere og forhandlere. I vores Artist Alley kan man opleve tegnere, illustratorer og håndværksentusiaster fra både ind- og udlandet, som sælger deres kreationer, mens man i Dealer Room kan finde alt fra den helt bestemte manga eller anime til nuttede plysdyr og japansk merchandise, som man står og mangler.

Et andet højdepunkt er lørdagens Danish Cosplay Championship, den danske kvalifikationsrunde til store internationale konkurrencer, og J-Popcons Cosplayshow og craftsmanshipkonkurrence om søndagen. Vinderne sendes til Extreme Cosplay Gathering i Frankrig, Nordic Cosplay Championship i Sverige, International Cosplay League i Spanien, Cosplay World Masters i Portugal og Tournament of Champions i Østrig for at repræsentere Danmark til de forskellige mesterskaber.

Cosplay er en sport og hobby, hvor udøverne kreerer og ifører sig imponerende kostumer, der er kopier af bestemte karakterer fra deres yndlingsspil, -anime eller -mangaserie. Kropssprog, mimik og personlighed for karakteren nærstuderes, og det hele kulminerer i en konkurrence, hvor udøverne fremfører deres version af karakterernes historie eller kendetegn på en scene foran et stort publikum og dommerpanel.

For cosplayentusiasterne vil vi have nogle særligt inviterede cosplaygæster: Kizuki fra England, Faroni fra Finland, Marugitto fra Sverige og Nordballe, Hiccup the Derp og Ironic Superhero fra Danmark. De vil agere dommere for Danish Cosplay Championship, J-Popcons Cosplayshow og craftsmanshipkonkurrencen samt være værter for workshops og paneler om forskellige emner inden for cosplay.

Syng sjælen ud til karaoke, slap af med en øl i vores Lounge, bliv serviceret af maids og butlere i vores Maid Café, spil brætspil i Tabletop City, læs manga i vores Manga Lounge, smag asiatiske lækkerier som japansk karry og bubble tea hos vores madboder, og oplev et hav af events, paneler, workshops og shows i vores eventlokaler og på vores scener. Der er noget for enhver til J-Popcon, og vi glæder os til at byde jer alle velkommen til februar.

I 2023 deltog mere end 4800 gæster til festivalen, der var arrangeret af 220 frivillige.

J-POPCON
16.-18. februar 2024
Øksnehallen
Halmtorvet 11
1700 København

Kontakter

Billeder

Links

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye