Aarhus Universitet: Arts

Morten Hørning Jensen forsvarer sin doktordisputats

Del

Fredag den 26. januar kl. 13.00 forsvarer Morten Hørning Jensen sin doktordisputats: ”The ’Gospel’ between Emperor and Temple in the Gospel of Mark”.

Med doktordisputatsen: ”The ’Gospel’ between Emperor and Temple in the Gospel of Mark” undersøger Morten Hørning Jensen et enkelt men omfattende spørgsmål: Hvordan præsenterer Markus sit budskab om Jesus som ’evangeliet’? I sin afhandling er Morten Hørning Jensen nået frem til en forståelse af, hvad ordet evangelium oprindeligt betød i sin samtid. Det kaster lys over, hvordan vi skal forstå betydningen i Markusevangeliet.  

I en pressemeddelelse fra Menighedsfakultetet i Aarhus giver Morten Hørning Jensen et kortfattet svar på spørgsmålet:

”Det er kun Markusevangeliet i Ny Testamente, der bruger ordet ’evangeliet’ som overskrift. Skulle vi oversætte det til et andet dansk ord, vil ’sejrsbudskab’ være et godt bud. Ordet blev i antikken brugt til at annoncere epokegørende sejrsbudskaber. Efter en sejr på en slagmark blev en hurtigløber sendt afsted til de efterladte bag lås og slå i byen derhjemme for at annoncere fædrene og sønnernes sejr. Dette budskab blev kaldt for ’evangelium’. Markusevangeliets brug af ordet er helt i tråd hermed og betegner Jesu epokegørende sejr med centrum i kors og opstandelse.”

Et noget længere svar kan findes i resumeet af afhandlingen, som kan tilgås her: https://teologi.dk/wp-content/uploads/2023/12/resume-af-morten-hoerning-jensens-doktorafhandling-2023-dansk.pdf

Om Morten Hørning Jensen

Morten Hørning Jensen er professor i Ny Testamente på Menighedsfakultetet i Aarhus. Han er tillige professor II ved Det Teologiske Menighedsfakultet i Oslo, Research Fellow ved University of South Africa, fast klummeskribent ved Kristeligt Dagblad og redaktør af Selskab for Bibelsk Arkæologis blad TEL.

Tid og sted for disputatsforsvar

Disputatsforsvaret finder sted på: Jens Chr. Skous Vej 4, Nobel Auditoriet, bygning 1482, lokale 105, 8000 Aarhus C.
Forsvaret foregår på engelsk og er offentligt.

Tilmelding til forsvaret: Defense of Higher Doctoral Degree Ejvind Hansen (au.dk)

Kontakter

Morten Hørning Jensen
Mail: mh@teologi.dk
Mobil: 7356 1255

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Dansk film er helt sin egen31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny EU-forskningsrapport med titlen Small European Film Markets: Portraits and Comparisons tegner et billede af dansk film som en ener inden for europæisk film. Rapporten udspringer af Horizon Europe-projektet, CresCine (2023-2026), og blev lanceret sidste uge på filmfestivalen i Cannes. Rapporten sammenligner dansk film med seks andre små europæiske filmlande på en lang række parametre. De øvrige lande er Estland, Belgien (Flandern), Irland, Kroatien, Litauen og Portugal. Den primære periode for sammenligningerne er 2014-2022, mens nyere tendenser kommenteres undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye