Esbjerg Kommune

Velkommen til Suset: Musikfestival bliver Esbjergs nye kulturelle fyrtårn

Del

Til sommer blæser en helt ny musikfestival Esbjerg omkuld, og et imponerende line up af danske kunstnere er klar til Suset Festival, der rykker ind på Esbjerg Havn til august. Med festivalen tager Esbjerg Kommune et afgørende skridt i den strategiske retning, hvor oplevelser og kultur skal give byen et løft.

Nik & Jay står øverst på plakaten, når Esbjergs nye festival, Suset, går i luften på Esbjerg Havn den 16. og 17. august 2024. Den legendariske popduo får selskab af nogle af den danske musikscenes mest populære navne som Andreas Odbjerg, D-A-D, Medina, Barselona, Gobs, ICEKIID og Pil.

Suset er blevet til i et tæt samarbejde mellem Esbjerg Kommune og Live Nation, som er en af verdens største koncertarrangører, og festivalen er den største satsning, siden Esbjerg med byrådet i spidsen lagde kursen om og nu har sat oplevelser og kultur i centrum for udviklingen. Ambitionen er, at festivalen skal placere sig blandt de største i Danmark.

”Vi har allieret os med de allerbedste i musikbranchen til at skabe et musikalsk fyrtårn helt ude på kajkanten, hvor vi rigtigt kan mærke suset fra Vesterhavet. Festivalen føjer en ny dimension til opfattelsen af, hvad Esbjerg er, samtidig med at vi markerer byen stærkt på det kulturelle landkort. Suset er et stort og afgørende skridt i vores indsats for at gøre Esbjerg til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve,” siger Jesper Frost Rasmussen.

Særlig oplevelse i Esbjerg

Aftalen mellem Esbjerg Kommune og Live Nation strækker sig over ti år, og foruden musik fra øverste hylde i Danmark, forventer Live Nation allerede i løbet af de første år at trække internationale topnavne til Suset. Økonomisk bidrager Esbjerg Kommune samlet med 24 mio. kr. i de første fem år, hvorefter det er målet, at festivalen bliver økonomisk bæredygtig.

”Vi skyder Suset Festival i gang med et brag til sommer og sætter barren højt med et fantastisk og alsidigt program fra toppen af dansk musik. Der venter helt sikkert en særlig oplevelse, som man ikke kan få andre steder end lige her, og det bliver fedt at mærke festivalens stemning og følge den udvikling, som en event af den kaliber forhåbentlig sætter i gang i Esbjerg,” siger formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose.

Suset spiller op til fest i hjertet af Esbjerg og kommer til at ligge lige i krydsfeltet mellem by og havn, så festivalen skriver sig direkte ind i Esbjergs DNA. Virksomheden NorSea lægger plads til festivalen på Esbjerg Havn, hvor havvindmøller, borerigge og kraner kommer til at danne det unikke bagtæppe for Suset. Festivalen får også en stærk lokal forankring med fokus på lokale leverandører af blandt andet mad og drikke.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk
Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 26 74 40 53, jl@esbjerg.dk

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nyt liv i Kongeåen9.12.2024 16:22:05 CET | Pressemeddelelse

Et af landets største naturprojekter er klar til at omdanne 780 ha landbrugsjord til natur og genslynge den gamle Kongeå. Det betyder store gevinster for både vandmiljø, klima og biodiversitet. Med et samlet budget på 137 mio. kr. og 5 års forberedelse står LIFE Naturprojekt Kongeåen på tærsklen til realisering. De tekniske undersøgelser er afsluttet, finansieringen er på plads, alle marker er kortlagt, og jorden er takseret. Det er nu, der skal laves aftaler med de 60 landmænd, som i dag ejer jorden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye