Danmarks Idrætsforbund

Danmark vinder historisk guld

Del

Den 16-årige bobslædekører Maja Voigt har vundet guld i bobslæde ved vinter-ungdoms-OL i vintersport (Youth Olympic Games) i Sydkorea.  

I et land uden høje bjerge og bobslædebaner har Danmark mandag morgen dansk tid vundet GULD i bobslæde i disciplinen monobob ved ungdoms-OL i vintersport (Youth Olympic Games) i sydkoreanske Gangwon.

I suveræn stil kørte 16-årige Maja Voigt sig til guldet i en tid på 1.53,31 minut og lagde alle konkurrenter fra de store vintersportsnationer bag sig.

”Det er helt vanvittigt. Jeg er så utroligt glad for, at jeg nu kan kalde mig for ungdoms-olympisk mester. Det er det, jeg har kæmpet for i lang tid, og at det nu er lykkedes, er helt vildt,” siger Maja Voigt få minutter efter, hun har overstået den obligatirske dopingkontrol.   

Danmarks lynhurtige bobslædetalent er oprindeligt atletikudøver og repræsenterer til daglig Hvidovre Atletik & Motion. Styrke, start og sprinttræningen foregår i atletikklubben i Danmark, men idet Danmark ikke har nogen bobslædebaner, rykker Maja Voigt til Tyskland tre-fire måneder om året, hvor hun træner på bane. Her er hun tilknyttet Tysklands ungdomslandshold i bobslæde.

”Jeg har et fantastisk system bag mig, og det gør, at jeg kan opnå det her resultat. Min drøm er at fortsætte på dette niveau og forhåbentligt også repræsentere Danmark ved OL i 2026.”

Maja Voigts guldmedalje er den første officielle medalje ved ungdoms-vinter-OL (YOG) nogensinde. Hans Natorp, formand for DIF er til stede ved legene i Gangwon. Han udtaler om guldet til Maja Voigt.

”Kæmpe tillykke til Maja Voigt med guldet. Jeg stod på forreste række, da Maja susede forbi og tog guldet. Det var helt fantastisk, og det her er en historisk bedrift, som man kun kan være imponeret af. Maja Voigt er en topdedikeret bobslædepilot, og hun har bevist, at man kan nå langt med det rette talent og den rigtige motivation. Samtidig har hun formået at håndtere skiftet fra atletikken til bobslæden på flotteste vis."

Der deltager over 1900 atleter ved vintersportslegene i Gangwon, hvilket er rekord. Legene begyndte 19. januar og slutter 1. februar.

Du kan følge legene på olympics.com/gangwon-2024

Om ungdoms-OL
Youth Olympic Games er ungdommens olympiske lege. Visionen bag er at inspirere unge i hele verden til at deltage i idræt, leve sundt og efterleve de olympiske værdier, som blandt andet indebærer at vise solidaritet og udøve fair play.

Om monobop
I monobob sidder der en enkelt person i bobslæden. Et godt resultat hænger ofte sammen med en god start og igangsætning, hvilket også er Maja Voigts force. Monobob er på det officielle olympiske program.  

Yderligere kommentarer
Maja Voigt, via DIF’s chef de mission Mikkel Sansone Øhrgaard, +45 51 55 93 34 (via WhatsApp eller Facetime)
Hans Natorp, formand i DIF, (via WhatsApp) +45 31 44 40 15 (via WhatsApp eller Facetime)
Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission, +45 51 55 93 34 (via WhatsApp eller Facetime)


Nøgleord

Kontakter

Billeder

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.700 idrætsforeninger og godt 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Foreninger på tværs af Aalborg og Jammerbugt skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark15.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til klynger, og hen over kommunegrænsen mellem Aalborg og Jammerbugt skal Vestbjerg IF, Biersted IF og IF Fremad Nørhalne samarbejde om at udvikle deres idrætsmiljøer på tværs af deres flerstrengede afdelinger

Nyt foreningssamarbejde: Lokale foreninger i Rudersdal og Furesø skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark15.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Rudersdal og Furesø skal FC Holte, Farum-Holte Volleyball og Holte IF Håndbold samarbejde om at udvikle deres idrætsmiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye