Næstved Bibliotek og Borgerservice

Graffitikunst på biblioteket

Del

De to graffitikunstnere ’Azit’ og ’Lints’ er gået sammen om en udstilling af værker i X-rummet på Næstved Bibliotek. Se den flotte udstilling i perioden torsdag den 1. februar til fredag den 23. februar.

To motiver - et fra hver kunstner
Graffiti for fuld udblæsning kan opleves på Næstved Bibliotek Azit og Lints

De to erfarne graffitimalere kendt som henholdsvis Azit og Lints har slået pjalterne sammen om en fælles udstilling, der kommer til at pryde Næstved Biblioteks udstillingsområde X-rummet. Værkerne på udstillingen eksperimenterer på forskellige måder med graffiti-mediet og skildrer den menneskelige rejse såvel som kontrasten mellem by og land.

En personlig rejse

Azit er en erfaren skikkelse i det danske graffitimiljø. Hans arbejde afspejler rejsen som menneske, med indre konflikter, balance, kaos, kærlighed, med- og modgang. Alt dette bliver blandet sammen og fragmenteret, med det formål at dele noget af hans personlige rejse. Azit har tidligere været en del af Næver Tell Festival, da han i 2023 udsmykkede den store graffitivæg på Dråben med et omfattende freestyle værk.

Kontrasten mellem land og by

Lints er også en garvet dansk maler med rødder i den urbane kunstscene. Som et barn af 80'erne er han stærkt påvirket af den grafiske stilart, han finder i tegneserier, videospil, skateboardgrafik, tegnefilm og graffiti. At vokse op i en lille landsby omgivet af natur og dyr har også sat sine spor. Kontrasten mellem det urbane og det landlige lurer altid i hans arbejde.

Fælles for de to kunstnere er deres dedikation til fordybelse i et værks tilblivelse samt lysten til at eksperimentere med forskellige medier, når de maler.

Du kan se den gratis udstilling i X-rummet på Næstved Bibliotek i perioden torsdag den 1. februar til fredag den 23. februar.

Kontakter

Billeder

To motiver - et fra hver kunstner
Graffiti for fuld udblæsning kan opleves på Næstved Bibliotek
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye