Hays Specialist Recruitment

NÆSTEN HALVDELEN VILLE OVERVEJE LØNNEDGANG FOR STØRRE FLEKSIBILITET

Del

Ifølge en ny undersøgelse om fremtidens arbejdsplads, så ville 86% overveje at skifte job for at opnå større fleksibilitet – og hele 44% ville også enten sige ja eller overveje en lønnedgang.

  • 75% foretrækker at splitte deres arbejdstid mellem hjemmet og kontoret
  • 81% ønsker hjemmearbejde inkluderet i deres næste ansættelseskontrakt
  • 65% mener, at de har de rette færdigheder til at anvende kunstig intelligens i deres arbejde

Virksomheden Hays Danmark, der beskæftiger sig med specialistrekruttering og rådgivning, har netop udgivet en ny rapport, som søger at besvare, hvordan fremtidens arbejdsplads kommer til at se ud. Rapporten har et særligt fokus på fleksible arbejdsmuligheder og kunstig intelligens. Undersøgelsen er lavet på baggrund af besvarelserne fra mere end 550 specialister på tværs af forskellige brancher.

Undersøgelsen viser, at der i år en stigning på 7 procentpoint af dem som er tilfredse eller meget tilfredse med deres løn. Alligevel er det kun 70% af dem, som er tilfredse med deres løn, som er glade i deres job.

”Vi oplever i høj grad, at medarbejderne prioriterer andre faktorer end en god løn. De kigger i højere grad mod den samlede pakke, som arbejdsgiverne kan tilbyde: Hvordan er fleksibiliteten? Hvordan er kontorfaciliteterne? Hvordan tilgår virksomheden teknologiske forandringer?” fortæller Hays’ Managing Director Vibe Puggaard, ”Specialisterne modtager stadigvæk mange henvendelser fra virksomheder og Recruiters, på trods af et lidt køligere arbejdsmarked. Og selvom mange kan mærke de seneste års inflation på privatøkonomien, ser vi stadigvæk, at der efter pandemien er et markant større fokus på fleksibilitet og work-life balance”.

En markant forskel på hvad medarbejderne efterspørger og arbejdsgiverne tilbyder

Rapporten viser, at på trods af at der i det seneste år har været en tiltagende diskussion vedrørende tilbagevenden til mere traditionelle arbejdsgange, med flere fysisk til stede på kontoret og 37 timers arbejdsuger, så er der en klar forskel på, hvad arbejdsgiverne kan tilbyde og hvad medarbejderne ønsker.

Fleksibilitet i arbejdslivet er fortsat en klar prioritet for medarbejderne: 31% af medarbejderne siger, at der ikke findes nogen incitamenter, som kunne få dem til at opgive hjemmearbejde. Og kun 11% siger, at deres arbejdsgiver overhovedet tilbyder nogle incitamenter for at møde oftere på kontoret.

Rapporten understreger den samme tendens; når det kommer til teknologi: Specialisterne kræver i høj grad, at der bliver taget hensyn til deres ambitioner. Karriereudvikling er den tredje vigtigste faktor efter løn og work-life balance – og ifølge undersøgelsen siger 52% at deres arbejdsgiver ikke tilbyder hjælp til at lære at anvende kunstig intelligens i deres job.

Specialisterne er klar til at omfavne brugen af kunstig intelligens

Oven på mange års usikkerhed bliver der ofte malet et dystert billede af kunstig intelligens og den potentielle konsekvens for arbejdsmarkedet. Men rapporten viser, at specialisterne er mere optimistiske. På trods af, at kun 28% siger at deres organisation allerede anvender AI værktøjer, så er langt størstedelen positive omkring brugen af kunstig intelligens på arbejdspladsen.

Undersøgelsen understreger også, at den kunstige intelligens har betydning for medarbejdernes ønske om karriereudvikling. Hele 32% ville overveje at skifte til en organisation, som investerer i brugen af kunstig intelligens. 

“Vi oplever, at kandidaterne er omstillingsparate og nysgerrige. De frygter generelt ikke for deres job, men ser i stedet mulighederne for udvikling og læring.”, fortæller Vibe Puggaard, ”Men vi oplever også, at mange arbejdsgivere endnu ikke har fået øjnene op for, at spændende teknologi og brugen heraf er et trækplaster for mange medarbejdere – især de yngre”.

Du kan læse hele rapporten her.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Hays Specialist Recruitment

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hays Specialist Recruitment

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye